SPOR

Bir Düzine Gol Yediler, 40 Yıl Sonra Yemeyecekler!

Bir Düzine Gol Yediler, 40 Yıl Sonra Yemeyecekler!
Bir Düzine Gol Yediler, 40 Yıl Sonra Yemeyecekler!


Buz Hokeyi Karşılaşmasında Türkiye Fransa'dan Bir Düzine Gol Yedi!

2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde Türkiye ve Fransa buz hokeyi grup müsabakasında karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya hızlı başlayan Fransa maçı farklı kazandı. Türk milli takımı ise gelecek için ümit verdi.

Karşılaşmada, Fransa, üçüncü dakikada ilk golünü buldu. Golden sonra baskısını iyice arttıran ekip ilk devreyi 4-0 önde kapattı. İkinci devrenin 10. dakikasında Türkiye'nin iki oyuncusu iki dakika cezası alınca sahada 4 kişi mücadele etmek zorunda kaldı. Ataklarına devam eden Fransızlar buldukları üç golle ikinci devreyi 7-0 önde bitirdi. Üçüncü devrede Türkiye kalesine ataklarını sıklaştıran Fransa 3 gol daha bularak karşılaşmayı 10-0 galip tamamladı.

Türkiye Milli Takımına Taraftar Desteği Yetmedi

Maç boyunca desteğini Türkiye Milli Takımı'ndan esirgemeyen taraftarlar, bitişte oyuncuları ayakta alkışladı. Karşılaşma sonunda Türkiye Milli Takımı'nda maçın oyuncusu Tolga Tıkır seçilirken Fransa'da ise Paul Joubert oldu. Maçı izlemek için tribünde bulunan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay basın mensuplarına karşılaşmaları değerlendirdi.

Akay "Biz 42. sıradayız. Yavaş yavaş kazanarak yukarı doğru çıkar 40 yıl sonra ikinci üçüncü olduğumuz zaman Rusya ile oynayacağız. Bu sıralara çıkmak için, Rusya'da 500 buz pisti var, bizde de en az 300 pist olmalı, Rusya'da 87 bin tane genç sporcu var, bizde 500, bu rakam 20 bin olmalı. Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu bunu bildiği için, bu tarz skorlar olmasın diye bizi dünya şampiyonlarında karşı karşıya getirmez. Biz burada ev sahibi olduğumuz için katılma hakkımız var, ondan dolayı katıldık. Başkaları diyor ki, Rusya'nın gücü, bizim beşinci olacağımız belli. Sen Rusya'yı buraya çağır, kendin katılma olacak iş değil" dedi.

Bülent Akay daha sonra sahaya inerek oyuncuları verdikleri mücadele için tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:EYOF

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
15 Şubat 2017 21:55
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}