SAĞLIK
Gülmek İçin 7 Neden Daha

Gülmek Mi?
Sizi güldürecek birçok neden olabilir ancak sağlıklı bir yaşam için gülmenizi sağlayacak 7 neden daha sunuyoruz.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Gülmek, vücutta üretilen doğal bir antibiyotik gibi görev yapan T-hücrelerini aktif hale getirerek bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı sizi korur.
Hormonları düzenler
Gülmek, stresten öfkeye birçok olumsuz hormonu azaltır. Stres, depresyon, üzüntü ve öfkeden arınmamızı sağlar.
Hipertansiyonu engeller
Gülmek kan basıncını normale düşürmeye yardımcı olur, derin nefes almaya neden olur ve kan dolaşımını artırır. Böylece oksijen ve gerekli besinler vücuda dağılır.
Masaj etkisi yapar
Gülmek bağırsakları ve iç organları çalıştırır, karın kaslarını güçlendirir. Gülmek, sindirim ve besin emilimi için avantajlı olmakla kalmaz, kalorileri de yakar.
Pozitif etki sağlar
Gülmek hayatın güzel yanlarını görmemizi sağlamakla kalmaz olumlu bir çerçeve içinde bakmamıza da yardımcı olur. Başkaları ile birlikte gülmek bağ kurmaya ve empati yapmaya yardımcı olur ve böylece bağlanmayı ve sosyal etkileşimi arttırır. Aynı zamanda kişinin kendine güvenini arttırır ve daha iyi bir kişisel görünüm sağlar.
Güven oluşturur
Hiç çevrenizde agresif birinin sevildiğini duydunuz mu? Ya da gördünüz mü? Birini tarif ederken her zaman güler yüzlü ve güvenilir demez miyiz? İşte bu da aslında bu kadar basit bir eylemin çevremize nasıl bir iz bıraktığının örneğidir.
Hayattan zevk almamızı sağlıyor
Hayatta zorluk çekmiş olabilirsiniz. Çekmeye devam da edeceksiniz ama bu hayattan nefret etmenize sebep olamaz. Eğer hayatta kötü şeyler olmazsa iyi ve güzel şeylerin kıymetini bilemezdik. Şimdi derin bir nefes alın ve bir kahkaha atın, diyemem. İçinizden gelmedikten sonra bu çok saçma olur. Derin bir nefes almadan önce dişlerinizi fırçalayın çünkü bundan sonra daha çok gülmelisiniz. Önce sağlığınız için gülümseyin. Kim mutlu edebilir ki sizi, eğer siz mutluluğa hazır değilseniz?
Bir Not: Ayrıca gülmek, tebessüm etmek hadis-i şerifte sadaka olduğu ifade edilmiştir.
"Mümin kardeşine tebessüm etmen sadakadır. İyiliği emredip kötülükten sakındırman sadakadır. Yolunu kaybeden kimseye yol göstermen sadakadır. Yoldan taş, diken, kemik gibi şeyleri kaldırıp atman da senin için sadakadır."
Tirmizî, Birr, 36.
Kaynak: AklaKara.net yazısından faydalanılmıştır.
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}{{item.YorumMetni}}