EKONOMİ

Erzurum'a Serbest Bölge Müjdesi

Erzuruma Serbest Bölge Müjdesi
Erzurum'a Serbest Bölge Müjdesi


Vali Azizoğlu Erzurum'lu İş Adamlarına Seslendi

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2. OSB'nin istihdama ciddi katkılar sağlayacağını söyledi. Vali ayrıca, bölgenin uluslararası ticaretine büyük katkı sağlayacak olan bir serbest bölgenin de Erzurum'da kurulacağı, bunun da ilin istihdam sorununa çözüm getireceğini vurguladı.

Erzurum Valiliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Şubat 2017'de TOBB'un düzenlediği Türkiye Ekonomi Şurası'nda başlattığı istihdam seferberliği kapsamında, "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Hareketi" konulu bir toplantı düzenledi.


Erzurum'da İşsizlik Yüzde 4,5

Başlatılan istihdam seferberliğinin önemine dikkati çeken Vali Azizoğlu, herkesin gücü nispetinde bu seferberliğe destek vermesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'deki işsizlik ortalamasının yüzde 10 seviyelerinde olduğunu ifade eden Vali, "Bu oran Erzurum'da yüzde 4,5 seviyelerinde... İŞKUR kayıtlarına göre ilimizde yaklaşık 22 bin 500 işsiz var. İnşallah milli istihdam seferberliği ile bu oranı daha da aşağı çekmeye gayret göstereceğiz. Seferberlik denilince akla her zaman Erzurum gelir. Erzurum, tarihin her döneminde her türlü seferberlikte üzerine düşeni özveriyle yapmıştır. Bu konuda da, şehrimizdeki işverenlerimizin devletimizin ne demek istediğini çok iyi anladığına ve elinden geleni yapacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Vali Azizoğlu'nun konuşmasının ardından, iş dünyasının temsilcilerinden ve işadamlarından istihdam seferberliği kapsamında yaptıkları çalışmalar dinlendi ve artı istihdam konusundaki taahhütleri alındı.


Yücelik; Milli İstihdam İle Birlikte 873 Kişi İstihdam Edildi

Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, milli istihdam seferberliğinin ilan edildiği tarihten itibaren, ETSO'nun İŞKUR'la yaptığı çalışmalar neticesinde bugüne kadar 873 kişinin özel sektörde istihdam edildiğini ayrıca, Aşkale Çimento grubu olarak da, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yatırımlara hız verildiğini ve bugüne kadar 264 kişiye ilave istihdam sağlandığını hatırlattı.

ETSO bünyesindeki ABİGEM ve Kredi Garanti Fonu (KGF) gibi kurumlarla istihdama katkı sağlayacak çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Yücelik; "Odamız bünyesinde yaklaşık 10 yıldan bu yana faaliyet gösteren ABİGEM tarafından 2016 yılında, 39 gruba girişimcilik eğitimi verildi. 1.170 kursiyer sertifika aldı. 46 girişimciye proje hazırlandı ve KOSGEB onayı alındı. 2017 yılı çalışmaları kapsamında, 10 ilde toplam 110 grup için uygulamalı girişimcilik eğitim protokolü imzalandı. Yine bu yıl 3 bin 300 kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi verilmesi hedefleniyor. Ayrıca, cazibe merkezleri kapsamında 36 yatırımcıya bilgilendirme yapıldı, 5 tanesi ile protokol imzalanarak proje başvuru çalışmalarına başlandı."

KOBİ'lerin finansman sorununa çözüm olmak amacıyla da TOBB, Kredi Garanti Fonu, Ziraat Bankası ve Denizbank işbirliği ile yürütülen nefes kredisiyle Erzurum'daki işletmelere, 8 milyon 500 bin lira kredi kullanmalarına imkan tanındığını anlatan Başkan Yücelik, ayrıca yine KGF'nin bankalarla imzaladığı yeni bir protokol çerçevesinde, Portföy Garanti Sistemi (PGS) ile Ocak ayından bu yana Erzurum ve ilçelerindeki toplam 253 firmaya, 2,5 milyon lira üst limitli, 60 ay vadeli yaklaşık 300 milyon lira hazine destekli kredi kullandırıldığını, bunun da istihdama büyük bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Vali'den Yücelik'e Teşekkür

Vali Azizoğlu toplantıda, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik'e istihdama sağladığı destekten ötürü teşekkür etti.

Öte yandan, Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya, ilgili kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları katıldı. Toplantıda ilk olarak, Erzurum Çalışma ve İş Kurumu'nda görevli İş ve Meslek Danışmanı Metin Erzincanlı, 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile sağlanan istihdam teşvikleriyle ilgili bir sunum yaptı.

Kaynak: ETSO

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
2 Mart 2017 18:02
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}