BİLİYOR MUYDUNUZ?

Alzheimer Hastalığının En Riskli İllerinden Biri Olan Erzurum'da Hastalık Haritaları

Alzheimer Hastalığının En Riskli İllerinden Biri Olan Erzurumda Hastalık Haritaları
Alzheimer Hastalığının En Riskli İllerinden Biri Olan Erzurum'da Hastalık Haritaları

Erzurum'un kanser ve kalp krizi ölüm haritası, Erzurum hangi hastalık açısından riskli bir bölge

Türkiye'deki kanser ve kalp rahatsızlığına bağlı ölümlerin en çok olduğu iller araştırması

NTVMSNBC'de yer alan araştırmada Türkiye'deki ölümler ve nedenleri il il aktarıldı. Araştırmalar alzheimer, kalp, beyin, kanser ve solunum başlıkları altında gerçekleştirildi.

Alzheimer Hastalığı

Türkiye'deki Alzheimer rahatsızlığın haritasına bakıldığında hastalığın en yüksek oranda görüldüğü iller şöyle: Ankara, Sivas, Çankırı, Kastamonu, Erzurum, Erzincan, Bitlis, Aydın, Denizli, Burdur, Diyarbakır.

erzurum Alzheimer Haritası

Beyin Kanaması Haritası

Türkiye'de sıkça rastlanan bir diğer rahatsızlık olan beyin kanamasının en çok görüldüğü iller şöyle: Bursa, İstanbul, Afyon, Isparta, Aksaray, Van, Trabzon, Rize. Erzurum beyin kanaması rahatsızlığı açısından orta dereceli riskli bölgeler arasında yer alıyor.

erzurum Beyin Kanaması Haritası

Kalp Hastalıkları ve Kalp Krizi

Ölüm nedenleri araştırmasında kalp hastalıkları ve kalp krizi birinci sırada yer alıyor. Öyle ki bu oran Türkiye bazında yüzde 45'e kadar yükseliyor. Kalp rahatsızlığı ve kalp krizinin en çok yaşandığı şehirler ise şöyle: Sivas, Erzurum, Tokat, Odu, Şanlıurfa, Kilis, Gaziantep, Manisa, Kırıkkale, Bilecik, Düzce, Tunceli, Bitlis, Siirt.

erzurum Kalp Hastalıkları Ve Kalp Krizi

Solunum Yolları Rahatsızlığına Bağlı Ölümler

Araştırmaya göre, solunum yolları rahatsızlığı nedeniyle ölüm oranlarının en yüksek olduğu iller şöyle: Edirne, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Muğla, Adana, Kahraman Maraş, Malatya, Kütahya, Balıkesir. Erzurum solunum yollarına bağlı rahatsızlıklar açısından orta dereceli riskli bölgeler arasında yer alıyor.

Erzurum Solunum Haritası

Erzurum Kanser Haritası

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü'nün hazırladığı yaşlılık haritasına göre kansere bağlı ölümlerin en yüksek olduğu iller şöyle: Ankara, İzmir, Artvin, Elazığ, Gümüşhane, Düzce.

Erzurum Kanser Haritası

Erzurum ve Trabzon'da mide kanseri yüksek

Mide kanserine Erzurum ve Trabzon'da diğer illere göre sıkça rastlanıyor. Bölgede yemek borusu kanseri de oldukça fazla.

Sayılarla Türkiye'deki kanser oranları

Kadınlarda akciğer kanserine yakalanma sıklığı ise İzmir'de yüz binde 9.2, Eskişehir'de 8.7, Erzurum'da 10.6, Bursa'da 6.1, Edirne'de 3.4, Antalya'da 8.3, Trabzon'da 4.2, Samsun'da 7.3 olarak belirlendi.

Erkeklerde mide kanseri oranı İzmir'de yüz binde 12.8, Eskişehir'de 0, Erzurum'da 30.5, Bursa'da 14.1, Edirne'de 12, Antalya'da 11.7, Trabzon'da 22, Samsun'da ise 14.7 kaydedildi.

Kadınlarda mide kanserine yakalanma oranı İzmir'de yüz binde 6.7, Eskişehir'de 6.6, Erzurum'da 18, Bursa'da 6, Edirne'de 4.5, Antalya'da 5.3, Trabzon'da 13.9 ve Samsun'da 7.6 olarak açıklandı.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Şubat 2019 00:44
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza