BİLİYOR MUYDUNUZ?

Erzurum'da En Uzun Süreli Görev Yapmış 2 Belediye Başkanı

Erzurumda En Uzun Süreli Görev Yapmış 2 Belediye Başkanı
Erzurum'da En Uzun Süreli Görev Yapmış 2 Belediye Başkanı

En uzun süreli görev yapmış 2 Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı

2 Belediye Başkanı 5 yılın üzerinde görev yaptılar.

Cumhuriyet tarihinden itibaren 5 yıl görev yapan Erzurum Belediye Başkanları arasında 2 başkan diğerlerinden farklı olarak bu süreyi aşarak Erzurum'da en uzun süreli görev yapan belediye başkanları oldular.

1); 10 yıl (2004-2014); görev yapan Ahmet Küçükler

erzurum belediye başkanı ahmet küçükler

Erzurum İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1991 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesine girdi. Buradan mezun olduktan sonra, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans çalışması yaptı. 1996 yılında göreve başladığı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği görevinden istifa ederek; AK Parti'den Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday oldu ve 28 Mart 2004'de yapılan yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi. Ahmet Küçükler, 29 Mart 2009 tarihinde yapılan yerel seçimlerde %56.8'lik bir oyla tekrar belediye başkanı seçildi. Türkiye Belediyeler Birliği Encümen üyeliği, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini de yürütmüştür.

2); 7 yıl (1977-1984); görev yapan Nihat Kitapçı

erzurum belediye başkanı nihat kitapçı

Nihat Kitapçı Ziraat Fakültesi mezunudur. Alpullu Şeker Fabrikası Mühendisliği, Türkiye Zirai Donatım Kurumu Erzurum, Samsun ve Ankara Bölge Müdürlükleri, Makine İkmal ve Etüt Konstrüksiyon Daire Başkanlığı, Erzurum Belediye Başkanlığı, Et ve Balık Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği, TBMM XVIII. Dönem Erzurum Milletvekilliği, 46. Hükümet Devlet Bakanlığı yapmıştır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
22 Kasım 2018 09:08
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza