GÜNCEL

Beyaz Bayrak Oranına Göre Erzurum 1. Sırada

Beyaz Bayrak Oranına Göre Erzurum 1. Sırada
Beyaz Bayrak Oranına Göre Erzurum 1. Sırada


Erzurum'da 1190 okuldan 970 tanesi beyaz bayrak ve sertifikasını sahip. Erzurum % 81,5 oranı ile beyaz bayraklı okul sayısı açısından Türkiye'de 1. sırada yer aldı


Ülkemiz genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temiz bir ortamda eğitim almalarını sağlamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığımız arasında 2006 yılında "Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü" imzalanarak yürürlüğe konulmuştur.

Söz konusu protokol doğrultusunda Halk Sağlığı müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü olarak eğitim kurumlarımızda yaptığımız değerlendirme neticesinde temizlik konusunda belirlenmiş bir takım kriterleri tamamlayan okullara sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifikası verilmektedir.

Bu kapsamda yıllar içerisinde ilimizde çalışmalar yürütülmüş ve 2017 yılı içerisinde yoğun bir çalışma programı neticesinde okullarımızın fiziki ve işlevsel olarak beyaz bayrak kriterlerini tamamlamaları sağlanarak çok sayıda okulumuz beyaz bayrakla buluşturulmuştur.

İlimiz genelinde aktif faaliyet gösteren 1190 okulumuzdan 2014 yılında 18 okul, 2015 yılında 1 okul, 2016 yılında 105 okul ve 2017 yılı içerisinde 865 okul beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazanmıştır. İlimiz genelinde Mayıs 2017 tarihi itibarı ile aktif faaliyet gösteren toplam 1190 okulumuzdan 970 tanesi beyaz bayrak ve sertifikasını almış durumdadır. Bir başka ifadeyle ilimizde bulunan beyaz bayraklı okul oranı % 81,5 dir. Türkiye ortalamasının %24, ilimizi takip eden en yüksek ilin oranının da %57 olduğu göz önüne alındığında ilimizin elde ettiği başarının önemi daha iyi anlaşılmaktadır.

İlimiz genelindeki tüm okulların Beyaz Bayraklı olması ve tüm çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik şartlarda eğitim alması en doğal haklarıdır. İlgili kamu kurumları olarak bizlerin bu şartları uygun hale getirmek için gerekli çabayı sarf etmemiz en önemli görevlerimiz arasındadır. Bu nedenle yapılan değerlendirmeler neticesinde fiziksel açıdan ciddi eksiklikleri bulunan ve bu eksiklilerden dolayı beyaz bayrak alamayan okullarımızın isimlerini Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemize bildirilerek gerekli onarımlarının yapılması ve eksikliklerinin giderilmesi talep edilmiştir. Bu okullarımızda da en kısa sürede uygun şartların oluşturulması sağlanarak ilimizdeki okulların tamamının Beyaz Bayrak sertifikalı olmasını hedeflenmekteyiz.

Kaynak: Erzurum Halk Sağlığı Müdürlüğü

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Mayıs 2017 10:37
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}