GÜNCEL

Jandarma Teşkilatı'nın 178. Yıl Dönümü Kutlamaları

Jandarma Teşkilatının 178. Yıl Dönümü Kutlamaları
Jandarma Teşkilatı'nın 178. Yıl Dönümü Kutlamaları

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü Erzurum'da Törenle Kutlandı


Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığında yapılan törende konuşan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu "bugün Erzurum ve civarında vatandaşlarımız günün yirmi dört saatinde huzur ve güven içinde yaşıyor, yaylalarında, dağlarında, yollarında köylerinde ve kasabalarında huzur içinde dolaşıyorlarsa, bunu sağlayan birinci güç ,bu gördüğünüz Mehmetçikler sayesindedir.Bu güç Türk Jandarmasının gücüdür"dedi.

Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü Erzurum'da Törenle Kutlandı.Jandarma Bölge Komutanlığında düzenlenen törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu 9.Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu , BüyükşehirBelediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güler Alpar Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik ,Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı , İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan Şehit aileleri ile Gazilerimiz ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasın ardından törenin açılış konuşmasını yapan Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güral Alpay ,Jandarma teşkilatının dünü ve bugünü hakkında bilgiler verdi. Jandarmanın Kurumlara güven düzeyinde vatandaşın en çok güvendiği kurumları arasında ilk sırada yeralmasından dolayı büyük bir onur duyduklarını ifadede eden Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Güral Alpar yaptığı konuşmada "vatandaşımız bu güvenine layık olmak adına daha fazla gayret göstermek gibi bir sorumlulukta bizlere yüklemektedir.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Jandarma Yurt ve Ulusuna yürekten bağlı feragat ve fedakarlık örneği bir kanun ordusudur" sözünün takipçisi olarak görevimizi kanunlar çerçevesinde ve sadece ulusal çıkarlar doğrultusunda milletimizin hizmetinde ve vatandaşlarımızın güvenlik ihtiyacına yönelik olarak yerine getireceğimize söz veriyor,katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu'da yaptığı konuşmada iç güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde büyük emek ve gayreti olan Jandarma Teşkilatının,sürekli gelişmekte olduğunu , yeni silah ve teçhizatla donatılıp, eğitim imkanları artırılarak ülkemizin her karış toprağında kendisinden beklenen görevien büyük gayret ve özveri ile yerine getirmekte olduğunu belirtti. Vali Azizoğlu "bu sebeple erinden en üst komutanına kadar bütün Jandarma Teşkilatı mensuplarımızı Türk Milleti adına gerçekten saygı ve şükranla selamlıyorum.Üzerinde yaşadığımız bu topraklar , bu kutsal vatan, bütün dünyanın iştahını kabartan önemli bir coğrafya üzerindedir. Bu sebeple yurt savunmasında Jandarma Teşkilatının tarihten bu güne kadar gelen önemi bugünde kendini daha da hissettirmektedir. Ve onlardan ülkemizin milletimizin beklentisi dahada artmaktadır. Şunu büyük bir memnuniyetle belirtmek isterimki kahraman Jandarma Teşkilatımız kendisinden beklenen görevide hakkıyla yerine getirmiştir.Bugün Erzurum ve civarında vatandaşlarımız günün yirmi dört saatinde huzur ve güven içinde yaşıyorlarsa, yaylalarında, dağlarında, yollarında köylerinde ve kasabalarında huzur içinde dolaşıyorlarsa, bunu sağlayan birinci güç, işte bu gördüğünüz kahraman Mehmetçikler sayesindedir. TürkJandarmasıdır. Ben onları komutanları önünde, insanlarımızın önünde, şehit aileleri ve gazi ailelerimizin önünde tekrar şükranla selamlıyor, Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorherkesi saygı ve hürmetle selamlıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri tarafından jandarma şiirleri okundu. Jandarma konulu resim şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ve görevlerinde üstün başarı gösteren jandarma personeline düzenlenen ödül töreninden sonra, Erzurum JÖH Timinin gösterisi törene damgasını vurdu. Uzun süre izleyiciler tarafından alkışlanan gerçeği aratmayan gösteride JÖH timleri ani bir baskınla terör unsurlarını etkisi hale getirdiler.

Erzurum'da düzenlenen Jandarma Teşkilatının Kuruluşunun 178. Yıl Dönümü töreni köpek timleri gösterisi ,geçiş töreni ve jandarma silah araç ve gereçlerinin tanıtıldığı serginin gezilmesiyle son buldu.

Kaynak: Erzurum Valiliği

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
15 Haziran 2017 11:15
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}