ŞEHRİ KEŞFET

Erzurum'da Ütopik Bir Dünya: Botanik Bahçesi

Erzurumda Ütopik Bir Dünya: Botanik Bahçesi
Erzurum'da Ütopik Bir Dünya: Botanik Bahçesi


Dünyanın en yüksek rakımlı botanik bahçelerinden olma özelliğine sahip Ata Botanik Bahçesi


Göletleri, havuzları, bahçesi ve 150'yi aşkın bitki türüyle Atatürk Üniversitesi Botanik Bahçesi tam bir doğa şöleni sunuyor

Erzurum Ata Botanik Bahçesi

Yüz ellinin üzerinde bitki türüne sahip Türkiye'nin en yüksek botanik bahçesinde, farklı familyalardan ağaçlar ve çalılar ile binlerce otsu bitki yer alıyor. Yaz aylarında eşsiz manzaralar sunan bahçe ziyaretçilerini büyülüyor.


Bahçe Bahane, Manzara Şahane

Erzurum Ata Botanik Bahçesi

Göletleri, ahşap köprüleri, farklı türlerde ve renklerde yüzlerce bitkileri, pergole ve kamelyaları, taş yolları ile gizemli ve masalsı tüm güzelliğiyle karşınızda duruyor. Şahane manzarayı çoktan keşfedenler bu masalsı güzelliği yaşamak için sık sık bahçeyi ziyaret ediyorlar...


Botanik Bahçesinin Kuruluşu

Erzurum Ata Botanik Bahçesi

Ata Botanik Bahçesi Erzurum kent merkezinde, Atatürk Üniversitesi arazisi olan E-80 devlet karayolunun yanında, kuzeyinde demiryolu, batısında Erzurum Şehir Stadyumu, doğusunda konut alanları olan bir alanda, 2006 yılından başlanarak, Prof. Dr. Hasan YILMAZ tarafından projelendirilerek planlanmış ve aynı yıl uygulanmaya başlanmıştır.


Ata Botanik Yaklaşık Olarak 350 Bin Metrekarelik Alana Sahip

Erzurum Ata Botanik Bahçesi

Bahçe yaklaşık 350.000 m2`lik bir alana kuruludur. 2006 yılından başlanarak, alanın doğusundan itibaren 100.000 m2'lik kısmı peyzaj düzenlemeleri yapılarak halkın kullanımına açılmış durumdadır.


Bahçede Ne Tür Bitkiler Bulunuyor

Erzurum Ata Botanik Bahçesi

Alan Erzurum kent merkezinde, 1850 m rakımda olup, 1970-1980'li yıllarda yapılan ağaçlandırma çalışmaları ile şu anda alanda yaşları 15-30 arasında olan sarıçamlar, dişbudaklar, akçaağaçlar, huş ağaçları ve akasya ağaçları bulunmaktadır. Bahçede bölge şartlarında yetişmeye uygun 150'nin üzerinde ağaç ve çalı bulunmaktadır.


Bahçedeki Kullanım Alanları

Erzurum Ata Botanik Bahçesi

Kullanıma açılan kısımda, yaklaşık 5000 m2'lik yapay gölet, yaya yolları, ahşap hizmet binası, pergole ve kamelyalar, bank ve oturma alanları, amfi tiyatro, wc, otopark, köprü, kaya bahçeleri, koşu alanları, meyve bahçesi, çimlendirilmiş yüzeyler, mevsimlik çiçek ve lale gösteri alanları yer alıyor. 35 hektarlık alanın tamamının etrafı duvarlarla çevrilerek koruma altına alınmıştır. Alanın düzenleme yapılmayan kısımlarında büyük açık alanlar, çayırlıklar ve ağaç altı gölgelik alanlar bulunmaktadır.

Erzurum Ata Botanik Bahçesi


Bahçede Hayvanların Sergilendiği Alanlarda Bulunuyor

Alan içerisinde 10 civarında ördek, 2 adet tavus kuşu, keçi ve koyun gibi hayvanların sergilendiği mini bir gösteri alanı da bulunmaktadır.

Erzurum Ata Botanik Bahçesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
21 Ağustos 2017 12:14
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}