BİLİYOR MUYDUNUZ?

Bilinmezlik, Sanma ve Tahminlerle Üç Kümbetler!

Bilinmezlik, Sanma ve Tahminlerle Üç Kümbetler!
Bilinmezlik, Sanma ve Tahminlerle Üç Kümbetler!

Erzurum'da Yapılan İlk Eserlerden...

Erzurum'da Saltukoğulları döneminden kaldığı ifade edilen, Üç Kümbetlerin en önemli özelliğini merak ediyor musunuz? Şehirde ilk yapılan eserlerden olan Üç Kümbetler bilinmezlikleri ile ilgi çekiyor.

Erzurum Portalı olarak şehrimizi tarihi değerlerinden Üç Kümbetleri inceliyoruz. Saltukoğulları döneminden kaldığı ifade ediliyor. Birçok özelliğinden bahsediliyor, farklı mimari tarzları, inşa tarihleri ve Erzurum'da yapılan ilk eserlerden olması ve sair. Burada altını çizerek aktarıyoruz. En büyük özelliği, 'Bilinmezlikleri' olarak ön plana çıkıyor. Yaptığımız araştırmada, bilinmezlikleri, tahminler ve sanmalar takip ediyor.

Yapılma Sebepleri...

Üç Kümbetler

Üç kümbetlerden sekiz köşeli olanın, Saltuklu Devleti'nin kurucusu Emir Saltuk'a ait olduğu iletiliyor. Dikkat çeken ayrıntı ise 13. yüzyılın sonlarında yapıldığının sanılması oluyor. Diğer kümbetlerin kimlere ait olduğu bilinmiyor. 14. yüz yılda yapıldığı tahmin ediliyor. Yapılma sebebi olarak büyük devlet adamları ve din adamlarının buralara defnedilmesi olarak ön plana çıkıyor.

Öte yandan, Üç Kümbetler, yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Nasıl Gidilir?

Üç Kümbetler

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bulunan Üç Kümbetlere, havaalanından, toplu taşıma ve taksiler ile ulaşabilirsiniz. Araç kiralamış iseniz, hava alanından Erzurum Şehir merkezine (Havuzbaşı) gelip Cumhuriyet caddesi üzerinden Tebriz kapı ve Çifte Minareli Medrese güzergâhı ile Üç Kümbetlere ulaşabilirsiniz.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
24 Ekim 2017 20:47
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza