GÜNCEL

'Tepkiler Çığ Gibi,Erzurum Kıyam'da'

Tepkiler Çığ Gibi,Erzurum Kıyamda
'Tepkiler Çığ Gibi,Erzurum Kıyam'da'

On Binler Soğuk Havaya Aldırmadı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanı Donald Trump'un Kudüs'te büyükelçilik açma kararı ve Kudüs'ün İsrail'in başkenti yapılmak istenmesine yönelik adıma tepkiler çığ gibi. Dünya genelinde kıyama kalkan İslam beldeleri arasında Erzurum'da on binler Mescidi Aksa ve Kudüs'e sahip çıktı. Sıfırın altında ki soğuk havaya aldırmadılar.

Bir Ses Olmak İçin...

Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Narmanlı Camiinde öğle namazında bir araya gelen Erzurumlular, Mescidi Aksa ve Kudüs için Cumhuriyet caddesi boyunca Havusbaşı meydanına yürüdü. Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve kadın, erkek, genç yaşlı ile on binler yürüyüşe katıldı. Programda ilk olarak Kur'an-ı Kerim tilaveti getirildi. Ardından ortak metin okundu. Kudüs'ün Hz. Ömer'in mirası, Selahaddin Eyyubi'nin rüyası ve Sultan II. Abdulhamid'in davası olduğu vurgulandı. 'Yüreğimizin yazgısına, kaderimizin kıblesine uzanan; alçak, hain kalleş Siyonist saldırılara Erzurum'dan yükselen bir ses olmak için buradayız' denildi.

Erzurum Kudüs Yürüyüş

Kudüs Bizim Onurumuzdur...

ABD'ni bu kararı ile bütün yeryüzünü ateşe atmaya niyetlendiğinin altı çizilen metinde, "ABD'nin bu kararına sessiz kalmak, Siyonistlerin emellerine ABD'den daha fazla hizmet etmek demektir. Kudüs bizim onurumuzdur ve iffetimizdir. Trump ise, siyonizmin son kuklası olarak cehenneme yürüyecektir. Ona destek olan Müslüman görünümlü liderler de yanında sürüklenecektir. Biz Allah'a ve ahiret gününe inanıyoruz. Roma'nın ve Bizans'ın akıbeti ne olduysa, Amerika ve İsrail'in akıbeti de o olacaktır. Çünkü biz Allah'a, onlar güce tapıyorlar. Çünkü biz ahireti, onlar dünyayı seviyor. Ve en önemlisi de biz şehadeti seviyoruz" ifadelerine yer verildi.

Erzurum Kudüs Yürüyüş

Erzurum Kudüs Yürüyüş

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
9 Aralık 2017 20:54
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}