SAĞLIK

Ağır Yaşamların 'Tontiş' Doktoru Nowzaradan'ın, Iran Asıllı Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Ağır Yaşamların Tontiş Doktoru Nowzaradanın, Iran Asıllı Olduğunu Biliyor Muydunuz?
Ağır Yaşamların 'Tontiş' Doktoru Nowzaradan'ın, Iran Asıllı Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Tontiş Doktor ve Ağır Yaşamlar

Türkiye genelinde ve Erzurum'da popülaritesini her geçen gün artıran doktor. TLC kanalının, 'My 600-IB Life' yani 'Ağır Yaşamlar' programının kahramanı, Iran asıllı 'Tontiş' doktoru Nowzaradan ve diyeti dillerden dillere dolaşıyor.

Son zamanlarda kilo, insanların en çok mücadele ettiği sağlık sorunlarının başında geliyor. Bu bağlamda TLC kanalında yayınlanan 'Ağır Yaşamlar' programı ilgi görüyor. Program, Türkiye ve Erzurumumuzda insanımıza şükrü hatırlatırken düşündürüyor. Ayrıca, sağlıklı yaşamın kıymetini gözler önüne seriyor.

Dr Nowzaradan

Hayat Kurtaran Diyet...

İnsanları ekranlara kilitleyen, kilo vermek için ortaya koydukları süreci yansıtan programda Dr. Nowzaradan'nın diyeti dikkat çekiyor. Bir manada 'Hayat Kurtaran' diyet olarak ortaya çıkan bu listeyi Erzurum Portalı olarak TLC kanalından istifade ederek aktarıyoruz.

Ekranlardan takip ettiğiniz gibi Dr Nowzaradan, önce diyet programı belirliyor. Ardından aylık periyotlarla düşülmesini istediği kilo değerleri üzerinden ameliyatlara karar veriyor.

Dr Nowzaradan

Operasyon Öncesi Diyet Planı, 'Uygulanmasa Ameliyata Onay Yok...'

1. Kahvaltı:

Pişmiş yulaf ezmesi

Haşlanmış yumurta

Öğütülmüş keten tohumu

Badem yağı

Muz

Ispanak

Mantar

Tatlı patates

Düşük şekerli tahıl

Yağsız süt

2. Öğle Yemeği:

Tavuk göğsü

Akdeniz salatası

Zeytinyağı

Avokado salatası

Ton balığı

Az yağlı peynir

Brokoli

Havuç

Bir dilim tam buğday ekmeği

3. Akşam Yemeği:

Yeşil bezelye

Mısır

Karnabahar

Izgara mantar

Izgara hindili burger

Karides

Esmer pirinç

Fırında kuşkonmazla pişmiş somon

Bol salatayla beraber ızgara tavuk göğsü

4. Atıştırmalıklar:

Bebek havuç

Yoğurt

Salatalık

Az yağlı süzme peynir

Izgara tarçınlı ananas

Ay çekirdeği

Az yağlı mozzarella peyniri

Dr Nowzaradan

Operasyon Sonrası Diyeti ve Beslenme Rehberi

Geçirilen operasyon ne kadar yiyecekle tok hissedeceğinizi belirliyor. Dr. Nowzaradan da operasyon sonrasında vücudunuza girmesi gereken kalori ve besinleri içeren yeni bir diyet veriyor. Bazı kurallarsa oldukça katı!

1. Tahıllar:

Tam tahıllar lif ve sağlıklı beslenme için çok iyi kaynaklardır, ancak bunları az miktarlarda yemelisiniz. Tam tahıl kaynakları arasında esmer pirinç, makarna, kara buğday gibi besinler yer alıyor.

2. Süt Ürünleri:

Süt ürünleri kalsiyum açısından harika kaynaklar. Yoğurt, peynir gibi ürünleri tüketirken az yağlı ya da yağsız olanları tercih etmelisiniz.

3. Yağlar:

Ana yağ asitleri ve E vitamini için doğru yağları tüketmek gerekiyor ki bu yararlı yağların sayısı çok da fazla değil. Neler mi? Mesela tohumlar, fındık, zeytinyağı, yerfıstığı yağı...

4. Meyveler ve Sebzeler:

Antioksidanlar; vitamin, mineral ve lif sağlıyorlar. Koyu yeşil ya da parlak renkli sebzeler, patates, bezelye, fasulye, portakal, şeftali, muz ve diğerleri. Doğru kalori alma yolundaki en büyük yardımcılarınız.

5. Şeker:

Şeker ve tatlı bolca kalori, az beslenme değeri demek. Şeker, meşrubat, hamur işi, bal ve pekmez çok kalori içerir. Hepimizin zaten bildiği gibi bunları tüketirken çok dikkatli olmak, ucunu kaçırmamak gerekiyor.

6. Lifler:

Genel olarak sağlıklı olmak, iyi bir sindirim sistemine sahip olmak ve kolestrol seviyenizi korumak için bol miktarda lif tüketmek gerekiyor. Tahıllar, meyveler, sebzeler tabaklarınızdan eksik olmasın.

Dr Nowzaradan

Diyetin Psikolojik Etkileri

1. Obezite ve Duygular:

Bu ve benzeri diyetler kilonuz nedeniyle duygularınızı etkileyebilir, sizleri zorlayabilir. Asla vazgeçmeyin ve şunu sakın unutmayın: Obezite, zihinsel olarak güveninizi azaltır.

2. Davranış ve Psikolojinin Düzeltilmesi:

Vücudunuz değiştikçe, ihtiyaçlarınızı yeni yaşam biçiminize göre ayarlamanız gerekiyor. Etrafta lezzetli ve size iyi gelmeyecek yiyeceklerin bulunduğu sosyal aktivitelere katıldığınızda sabırlı olun. Alışkanlığınızı ve yaşam biçiminizi ne kadar hızlı değiştirirseniz, sağlığınıza o kadar hızlı kavuşursunuz.

3. Psikolojide Pozitif Sonuçlar

Bu değişim psikolojinizde pozitif gelişmelere de ön ayak olur. Kilo vererek ya da kilonuzu kontrol ederek ulaştığınız yeni sağlıklı bedeninizle beraber öz güveniniz de artacak. Depresyon ve sıkıntı azalırken kendinizi daha mutlu hissetmeye başlayacaksınız.

Ne kadar bilinçli olursanız o kadar sağlıklı bir hayat sürersiniz. Dr. Nowzaradan da birçok kişiye bu konuda yardımcı oluyor. Ama unutmayın! Kilo kontrolü kişiden kişiye değişen bir şey, bu yüzden diyet yapmayı düşünüyorsanız, mutlaka bir doktor kontrolünde yapın.

Kaynak; TLC

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
1 Ocak 2018 14:01
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}