SÖYLEŞİ - RÖPORTAJ

O Türkiye'nin Yeni Jönü

O Türkiyenin Yeni Jönü
O Türkiye'nin Yeni Jönü

Yakışıklılığı ve Beyefendiliği Takdir Topluyor

Star TV'de yayınlanan 'Beni Affet' dizisinin Toprak karakteri Metehan Şahiner, 2017'nin en çok dikkat çeken oyuncularından birisi oldu. Oyunculuk başarısı, yakışıklılığı ve beyefendiliği ile takdir toplayan Şahiner, Türkiye'nin yeni jönü olarak gösteriliyor.

Erzurum'lu bir dadaş olan Şahiner fırsat buldukça memleket hasreti gidermeyi ihmal etmiyor. 2018'e ailesinin yanında merhaba diyen Şahiner'le fırsatını bulup Erzurum Portalı takipçileri için söyleşi yapıyoruz.

O Türkiye'nin Yeni Jönü

Hayranlarıyla Arasında Bir Selam Mesafesi Var...

Beni Affet dizisinin Toprak karakteri Metehan Şahiner ile Erzurum'da nezih bir mekânda buluşuyoruz. Oyuncumuzun alçak gönüllüğü, beyefendiliği ve içten davranışları dikkatimizden kaçmıyor. Hayranlarıyla arasında bir selam mesafesi olduğunu görüyoruz.

Metehan Şahiner Oyuncu

Şahiner Ailesi İki İsimli Olunca...

İlk olarak Metehan'ın iki ismi olduğunu öğreniyoruz. Yani, Ahmet Metahan Şahiner olduğunu ve Şahiner ailesinde genelde iki isim kullanıldığını konuşuyoruz. Dedesi Ahmet'i babası ise Metehan ismini koyu vermiş.

Çocukluğunun ilk yıllarını, İstanbul, Üsküdar'da geçirmiş. Aile daha sonra Kocaeli'ne yerleşmiş. Memur olan babasının memlekete gidelim kararı ile Erzurum'a yerleşmişler.

Şahiner, ilkokula Polis Amca Okulu ile başladığını ardından İnönü ilköğretim okulunu bitirip ortaokul için Şair Nefi'ye yazılmış. Liseyi Özel İstiklalde okuyan Şahiner, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Oyunculuk Bölümünü kazanır.

Metehan Şahiner Oyuncu

Adım Adım Oyunculuğa!

Türkiye'nin yeni jönü Metehan Şahiner'in oyunculuğa uzanan geçmişini merak ediyoruz. 'Çevremize bakalım küçüklüğünde evcilik oynamayan yok tur' diyor. Kendisinin de çok oynadığını aktarıyor. Ayrıca arkadaşlarının doktor, avukat olmak istediğini kendisinin ise futbolcu veya oyuncu olmayı istediğini ifade ediyor.

İlgiyi ve başarılarının alkışlanmasını önemsediğini dile getiren Şahiner, "İlk tiyatro deneyimimi Lise 2'de yaşadım. Erzurum'da liseler arası festivallere katıldık. Sahne tozunu yuttukça bağlılığım arttı" diye ekliyor.

O Türkiye'nin Yeni Jönü

Dersten Kaçalım Diye Başlayan ve Jönlüğe Uzanan Süreç!

Erzurum'un değişik semtlerinden tiyatroya merakı olan arkadaşları oluyor. Bu arkadaşları ile o tarihlerde 'Dersten kaçalım, farklı bir şeyler yapalım' derken tiyatroya başlıyor.

İlk Tiyatro Eğitimi Devlet Tiyatrosu Ekibinden...

Gogol'un Bir Evlenme Oyunu için davet alır. Arkadaşları ile provalara başlar ve Devlet Tiyatrosu ekibinden eğitimler alırlar.

Tarih 2008 ve ilk ödülünü alır. Gösterilen ilgi ise oyunculuğa olan ilgisini artırır. Lise sona kadar düzenlenen gösterilerde oyunculuk yapar. Lise sonda en iyi yardımcı oyuncu ödülüne aday gösterilir. Ardından ise üniversiteyi kazanır ve oyunculuk hayatının eğitim aşamasına başlar.

O Türkiye'nin Yeni Jönü

Lise Yıllarından Tiyatro Arkadaşları İle İletişimi Koparmaz...

Şahiner'in lise yıllarından 5 oyuncu arkadaşı ile olan diyalog ise kopmaz. Bunun üniversite yıllarında da devam ettiğini şu anda görüşmelerinin sürdüğünü anlatıyor.

İlk oyunculuk deneyimini, 'Unutma Beni' dizisi ile yaşayan Şahiner, daha sonra, 'Deniz Yıldızı' dizisinde, 'Fırat' karakterini, 'Esaretim Sensin' dizisinde ise Kerim karakterini canlandırmıştır. Şu an ise Star TV'de yayınlanan Beni Affet dizisinde Toprak karakterini canlandırmaktadır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Ocak 2018 19:28
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza