ERZURUMLU ÜNLÜLER

Erzurumlu Sanatçı Arif Sağ: 'Bir Dönem Halkıma İhanet Ettim'

Erzurumlu Sanatçı Arif Sağ: Bir Dönem Halkıma İhanet Ettim
Erzurumlu Sanatçı Arif Sağ: 'Bir Dönem Halkıma İhanet Ettim'

Kanserle mücadele eden Erzurum Aşkale doğumlu sanatçı Arif Sağ konuk olduğu CNN Türk programında arabesk şarkılar söylediği dönemle ilgili olarak, 'Bir dönem halkıma ihanet ettim.' dedi

Bestelerini bir çok sanatçının seslendirdiği, Türk Müziği üzerine akademik çalışmalarda yapmış olan Arif Sağ açıklamasında, "Yeni müzik akımları çıkıyor. Ömrü ne kadar? Peki getirdiği şey ne? Getirdiği şey, fakirlerin duygularını sömürmekten başka bir şey değil. Onu bende yaptım. Ben o zaman kalktım özür diledim, ihanet ettiğimi söyledim. Kendi halkıma, geldiğim insanlara bir dönem ihanet ettim. Bunu bilerek mi yaptım, bilmeyerek mi yaptım çok farklı bir şey. Ama o kendi açımdan bir ihanet" dedi.

1945 Erzurum doğumlu Arif Sağ Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtüözü, akademisyen ve eski milletvekilidir.

1945 yılında Erzurum'un Aşkale ilçesi Dallı köyünde dünyaya geldi. Küçük yaşlarından itibaren saz çalmaya başlayan Arif Sağ, İstanbul'a geldi ve Aksaray Musiki Cemiyeti'nde Nida Tüfekçi'nin öğrencisi oldu. Müzikal altyapısını kısa zamanda oluşturmayı başardı. 1960 ve 70'li yıllar Arif Sağ için müzikte arayış yılları oldu. Arif Sağ, bu dönemin toplumsal hareketlerinin müzikle bağdaşan yanlarından çok, piyasadaki ve resmi kurumlardaki müzik uygulamalarına ağırlık verdi. 60'lı yılların sonunda TRT İstanbul Radyosu'na bağlama sanatçısı olarak başladığı yıllarda piyasadaki faaliyetlerine de devam etti.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
28 Ocak 2018 21:19
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza