TİYATRO

Bir Delinin Hatıra Defterini Kaçıranlar Sırada, Komşu Köyün Delisi ve Aşığız İstiklale Var!

Bir Delinin Hatıra Defterini Kaçıranlar Sırada, Komşu Köyün Delisi ve Aşığız İstiklale Var!
Bir Delinin Hatıra Defterini Kaçıranlar Sırada, Komşu Köyün Delisi ve Aşığız İstiklale Var!

Erzurum'da Tiyatro

Erzurum'da, 'Bir Delinin Hatıra Defteri' adlı tiyatro oyunu, sahnelendi. Sırada ise 'Komşu Köyün Delisi' ve 'Aşığız İstiklale' tiyatroları var.

Rus Yazar Nikolay Vasilyeviç Gogol'un dev yapıtlarından biri olan tiyatro oyunu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda sahnelendi.

Ahmet Buğrahan Yanık'ın rol aldığı oyunun yönetmenliğini Emrah Çılgı yaptı. Dramaturjisi Ziya Kibar tarafından gerçekleştirilen oyunun ışıkları Eser Dursun, kostüm tasarımı da Fatih Korukcu'ya ait.

Bir Delinin Hatıra Defteri Erzurum

Bir Delinin Hatıra Defteri Erzurum Seyircisi İle Buluştu...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, "Gogol'un yazdığı 'Bir Deli'nin Hatıra Defteri'ni Erzurum seyircisi ile buluşturdularını söyledi.

Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen, bir delinin değil, adım adım deliliğe giden, yaşadığı gerçeklerle baş edemeyen bir karakteri ele aldıklarını anlatan Çılgı, "4 yıldır ilimizin sanat ve kültür hayatına tiyatro sanatını kullanarak destek olmaya çalışıyoruz. Bugün gelinen noktada açık hava gösterileri, kumpanya, çocuk oyunları, ilçelerde hayat bulan Ramazan eğlenceleri ile birlikte yaklaşık 50 bin seyirciye ulaştık" dedi.

Sanata ve sanatçıya desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e şükranlarını sunan, Sanat Yönetmeni Çılgı ayrıca, oyunun Şubat ayında her pazartesi ve salı İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahneleneceğini, "Komşu Köyün Delisi", "Aşığız İstiklale" çocuk ve turne oyunlarıyla da bu yıl kentte dolu dolu bir tiyatro döneminin yaşanacağını kaydetti.

Bir Delinin Hatıra Defteri Komşu Köyün Delisi Aşığız İstiklale Erzurum

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Mayıs 2018 15:52
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}