SAĞLIK

Balından Zehrine Kadar Sağlık Kaynağı Arı!

Balından Zehrine Kadar Sağlık Kaynağı Arı!
Balından Zehrine Kadar Sağlık Kaynağı Arı!

Arı Ürünleri İle Doğal Tedavi Erzurum'da Konuşuluyor

Erzurum, Apiterapi Sempozyumuna ev sahipliği yapıyor. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen, sempozyum ile Arı ürünlerinin tıp alanında destekleyici ve tamamlayıcı yanları konuşuluyor.

Dünyanın bir çok ülkesinde alternatif tıp olarak dikkat çeken arı ürünlerinin konuşulacağı, sempozyum, Nenehatun Kültür Merkezinde gerçekleşiyor. Etkinliğin açılış programına, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, sempozyuma katılmak üzere davet edilen Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Cristina Mateescu, Cristina Pavel ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı

Çomaklı; Türkiye Son Yıllarda Çok Önemli Yollar Katetti...

Sempozyum çerçevesinde, sanayi ve bilim alanında Türkiye'nin son yıllarda oldukça önemli yollar kat ettiğini dile getiren Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitelerinin, 21. Yüzyılın gerektirdiği tüm bilgi ve alt yapıya sahip olup yeniliklerin hep öncüsü olduğunu söyledi.

Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır

Bayır; Arı Ürünleri, Tıp Alanında, Destekleyici ve Tamamlayıcı...

Apiterapiden bahsetmek üzere kürsüye çıkan Erzurum Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Taner Bayır, geçmişte kapalı ekonomiyle yönetilen ülkelerde başlayan bir tedavi yöntemi olarak kullanılan apiterapinin bugün dünyanın birçok ülkesinde destekleyici ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında kullanıldığını ifade etti. Birlik olarak 2011 yılından bugüne birçok büyük organizasyona imza attıklarını dikkat çeken Bayır: "Atatürk Üniversitesiyle ortaklaşa olarak düzenlediğimiz sempozyumun yeni ufukların açılmasına vesile olacağına inancım tamdır. Davetimize icabet ederek, bugün buraya gelen hocalarımıza ve her alanda gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'ya teşekkür ederim" dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu

Vali; Böylesine Önmeli Bir Konunun Erzurum'da Konuşulması Takdire Şayandır...

Erzurum'da, böylesine önemli bir konunun konuşuluyor olmasının takdire şayan olduğunu söyleyen Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu: "Apiterapinin Erzurum'da gündeme getirilmiş olmasının önemi şudur ki; bölgemiz arıcılıkla ilgili Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birisidir. Bu doğal tedavi yöntemlerinden istifade etmek hususunda son yıllarda ortaya çıkan eğilimin de Erzurum'da bilimsel bir çalışma ile tezahür etmiş olması da oldukça kıymetlidir. Katkı verecek olan bütün hocalarıma teşekkür ediyor, bu çalışmayı dinlemek ve istifade etmek üzere gelen tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Sempozyumun şehrimize hayır getirmesini diliyor, saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Apiterapi Nedir?

Sağlık Bakanlığı'nın da destekleyici ve tamamlayıcı tıp uygulamaları kapsamında onay verdiği Apiterapi; bal, arı poleni, arı sütü, propolis, perga, bal mumu, arı zehrinin, sağlığın korunması ve hastalıkların tedavisi amacıyla bilinçli ve sistemli bir şekilde kullanıldığı uygulamalar dizinidir.

Erzurum, Apiterapi Sempozyumu

Sempozyum 3 Gün Sürecek...

Sempozyuma katılmak üzere Erzurum'a gelen uzmanların konuşmalarıyla devam eden program, 3 gün boyunca Atatürk Üniversitesinde devam edecek.

Erzurum, Apiterapi Sempozyumu

Erzurum, Apiterapi Sempozyumu

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
21 Şubat 2018 13:23
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}