ERZURUMUN USTALARI

30 Yıllık Demirci Yıldırım Usta Uyardı; 'Kaynağa Çıplak Gözle Bakmayın!'

30 Yıllık Demirci Yıldırım Usta Uyardı; Kaynağa Çıplak Gözle Bakmayın!
30 Yıllık Demirci Yıldırım Usta Uyardı; 'Kaynağa Çıplak Gözle Bakmayın!'

O Bir Kavak Mahalleli

Erzurum ustalarını tanımaya devam ediyoruz. Bu hafta 1975 Erzurum Kavak Mahalle doğumlu ve 13 yaşında başladığı demircilik mesleğini 30 yıldır yapan Yıldırım Altınay'ı (Yıldırım Usta) sizlerle buluşturuyoruz.

Erzurum Portalı ekibi olarak, 3 hafta önce, siz değerli takipçilerimiz için neler hazırlayabiliriz düşüncesi ile oluşturmaya başladığımız, 'Erzurum Ustaları' çalışmamızda bu hafta Kavak Mahallesini dolaştık. İşyerlerine göz gezdirdik. Aradığımız bir demirci ustasıydı ve yeni adı ile Kazım Karabekir Mahellesi, Musalla caddesinde ki adresinde Ak Metal'den içeri girdik. Selam verdik ve ustamız Yıldırım Altınay ile tanıştık.

Demirin Adı Geçen Her Şeyi Yapıyorlar...

O çalışırken görüntüsünü aldık ve 13 yaşında, amcası olan demirci ustası Alaattin Altınay'dan mesleğini öğrendiğini konuştuk. Ustamız diğer ustalarımız gibi çırak ve kalfa bulamamaktan dert yandı. Demirin adı geçen her işi yaptıklarını paylaştı.

Demircilik Mesleğinin Sırları...

Yıldırım Ustamıza, 'Demirin paslanmaması için ne yapmalı?' diye soruyoruz. Cevap, antipas kullanılması ve 3 yılda bir boyanması oluyor.

Demirci Ustası Kaynak

Kaynak Yapılırken Çıplak Gözle Bakmayınız!

Demirciliğin olmassa olmazı kaynak konusunda Yıldırım ustamız uyarılarda bulunuyor. Kaynak yapılan ortamda bulunan kişilerin gözlerine kaynak gözlüğü takmalarını tavsiye ediyor. Aksi halde kaynağa bakan gözlerin gün içerisinde kum dolmuş gibi olacağını ve gece ise uykusuz bırakacağını anlatıyor. Çözümünü ise 24 saat beklemek olarak açıklıyor.

Adres: Kazım Karabekir Mahallesi - Musalla Caddesi - Ak Metal

Telefon: 0543 509 73 05

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
23 Şubat 2018 11:23
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza