ERZURUMUN USTALARI

Erzurum'da, Dizel Araç Nasıl Kullanılmalı?

Erzurumda, Dizel Araç Nasıl Kullanılmalı?
Erzurum'da, Dizel Araç Nasıl Kullanılmalı?

Ustamız Uyarıyor, Araçlarınızın Bakımını Yaptırın, Motoru Isıtmadan İstop Etmeyin

Erzurum'un Ustaları bu hafta, 12. programı ile sizlerle... 'Usta' denildiğinde akla gelen ilk yer sanayide, motor ustası Nihat Yıldırım'ı görüntülüyoruz. Ustamızla tanışıyor ve bilgiler alıyoruz...

Her hafta Cuma günleri yayınladığımız 'Erzurum'un Ustaları' çalışmamız için şehrin değişik muhitlerinde, işyerlerinden içeri selam verip giriyoruz. Kah muhabbet ediyor, kah çaylarımızı yudumlayıp ustalarımızı görüntülüyoruz. Bu hafta ustalar semti sanayideyiz. Oto Şen'e misafir oluyoruz. Nihat Yıldırım'ustamız ile bir araya geliyoruz.

Mesleğe 23 Yılını Vermiş...

Ustamız, ailesi ile birlikte, 23 yıl önce Erzurum'un merkez köyü Uzunahmet'ten göçüp şehir merkezine yerleşmiş. İlkokulu bitirir bitirmez babası sanayide çalışıp meslek sahibi olmasını istemiş. 95 yılında Oto Şen'de çalışmaya başlayan ustamız bugünde aynı adreste...

Otomobillerin, mekanik aksamı üzerine tamiratlar yapan ustamız, Orta Okul ve Lise diplomasını almayı ihmal etmemiş. Ayrıca, mesleğine yönelik eğitimlerle kendini geliştirmiş.

Otomobil Bakımları Gününde Yaptırılmalı...

Nihat Usta, dizel otomobil kullanıcılarına tavsiyede bulunuyor. Yakıt hassasiyeti ve bakımların ihmal edilmemesini istiyor. Bu bağlamda yakıt tercihi ve bakımı ihmal edilen araçların arızayı beraberinde getirdiğini bunun ise ekonomik zararının satışada yansıdığını hatırlatıyor.

Erzurum Ustaları

Dizel Araç Sürücüleri Kışın Dikkat!

Ustamız, soğuk kış ayları ile nam salan Erzurum'da, dizel araç sahiplerinin araçlarını iyice ısıtıp öyle hareket etmeleri ve kısa mesafeli istop yapmamalarını öneriyor. Nihat Usta; "Dizel araçlarda, kışın kısa mesafeli kullanımlarda partikül filtresi dediğimiz malzeme tıkanıyor. Belirtisi arıza lambası yanıyor, çekişten düşüyor ve çalışmıyor. Motor ısınmadan araçlar harket ettirilmemeli ve erken istop ettirilmemelidir"diyor.

Adres: Kurtuluş Mahallesi Endüstri Caddesi 9. Sokak Sanayiciler Sitesi No 9 Oto Şen Yakutiye Erzurum

Telefon: 0 442 242 01 42

Wep: http://www.otosenfiat.com

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Mayıs 2018 12:33
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza