ERZURUMUN USTALARI

Türkiye'de Birkaç Taneler! Erzurum'da Ramazan'ın Olmasa Olmazı Tel Kadayıfı Onlar Üretiyor!

Türkiyede Birkaç Taneler! Erzurumda Ramazanın Olmasa Olmazı Tel Kadayıfı Onlar Üretiyor!
Türkiye'de Birkaç Taneler! Erzurum'da Ramazan'ın Olmasa Olmazı Tel Kadayıfı Onlar Üretiyor!

1960'dan İtibaren Aynı Adreste

Erzurum'un Ustaları çalışmamızda bu hafta, Ramazan ayının vazgeçilmezi olan tel kadayıfı 1960'lardan itibaren aynı adreste üreten Cömert ailesinin 2. kuşak temsilcisi Ahmet Cömert ustaya misafir oluyoruz. Ustamız tel kadayıfı kendileri gibi üreten iş yeri sayısının Türkiye'de birkaç tane olduğunu söylüyor.

Erzurum'da 2 Tane Kaldı, Gelecek Nesiller Göremeye Bilir!

Ramazan ayının etkisi ile sizleri geçmişten izlerin olduğu bir adrese götürmeye karar veriyoruz. Kısa fikir alışverişi sonrası Meşhur Lavaşçı'yı programımıza alıyoruz. Tebrizkapı semtinde Narmanlı Cami bitişiğinde bulunan bu adres yıllara meydan okuyor.

On binlerce kişinin boynunu eğerek girdiği Meşhur Lavaşçının kapısını aralıyor, selam veriyoruz. Karşımızda Ahmet Cömert ustamız. Kısa bir sohbetten sonra, o işinin başına geçiyor bizde görüntülüyoruz.

60 yıllarda faaliyete geçen işyerlerinde kendisi 2. kuşak temsilci olan Ahmet Usta, 90'lı yıllarda çıraklıkla işe başlamış. Türkiye genelinde birkaç tane bu şekli ile tel kadayıf üreten işletmenin kaldığını aktaran Ahmet Usta, bunların bir kaçının Konya'da olduğunu Erzurum'da ise 2 işletmenin kaldığını belirtiyor.

Erzurum'un Ustaları

Tel Kadayıfın Olmasa Olmazı Ova İncisi!

Tel kadayıfın nasıl üretildiğini merak ediyoruz. Ova incisi diye tabir edilen ve sadece Konya'da üretilen undan yapıldığını öğreniyoruz. Sadece su ile karıştırılıp hazırlanan akışkan kadayıf hamuru, maşrapalar yardımı ile özel üretim 70 ile 80 memeli kaba aktarılıyor. Buradan ise altında 3 noktada ateş yanan bakır levhaya dökülerek saniyeler içinde pişiriliyor.

Adres: Tebriz Kapı Caddesi Rabia Ana Mahallesi No:1 Yakutiye / Erzurum Meşhur Lavaşçı

Telefon: 0 538 735 35 49

 

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
18 Mayıs 2018 10:03
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza