EĞİTİM

Bu Parkurda Gaza Değil Kodlamaya İhtiyaç Var!

Bu Parkurda Gaza Değil Kodlamaya İhtiyaç Var!
Bu Parkurda Gaza Değil Kodlamaya İhtiyaç Var!

Dadaşlar Kodlayamaz Mı?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Ortaokullararası 1. Robotik Kodlama ve Proje Yarışması'nda genç dâhiler yarıştı. Yarışmada 'Kopta gel', 'Asıl aslanım', 'Göster kendini' gibi muhatabını gaza getirici kelimeler yerine kodlama sonucu belirledi.

Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden Enerji A.Ş.'nin düzenlediği ve Erzurumlu ortaokul öğrencilerinin katıldığı ''Dadaşlar Kodluyor'' adlı 1. Robotik Kodlama ve Proje Yarışması'nda mucitlerin tasarladığı robotlar büyük ilgi gördü.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak düzenlenen yarışma Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. Yarışmaya Erzurum'un 10 ortaokulundan 160 öğrenci ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Dadaşlar Kodluyor

Parkuru Tamamlamak İçin Süre 3 Dakika

Enerji A.Ş'nin koordinatörlüğünde yürütülen yarışmada öğrencilerden tasarladıkları robotların belirlenen parkuru 3 dakika gibi bir süre içerisinde tamamlamaları istenildi. Öğrenciler parkurları tamamlamak için kıyasıya bir yarış içerisine girdi. Öğretmenlerinin desteğiyle robotlarını yarışma için kodlayan öğrenciler parkuru tamamladıklarında büyük sevinç yaşadı.

Yarışmayı izleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen bu yıl Erzurum'a bilgi okullarını açacaklarının müjdesini verdi. Bu okullar sayesinde Robotik alanında bin öğrenciye eğitim vereceklerini ifade eden Sekmen, "Gençlerimizi geleceğe hazırlama açısından günümüzün en önemli teknolojik gelişmesi olarak kodlama alanında robotik yarışma düzenledik. Dadaşlar kodluyor diye isim vererek de okullarımızı bu yarışmaya kattık. Birincisini düzenlediğimiz bu yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan okullarımızı ödüllendireceğiz. Belediye olarak bu tip faaliyetlere öncülük yapmamız bilime, gelişmişliğe, çağdaşlığa ne kadar önem verdiğimizi ortaya koyuyoruz. Bu yıl yaz ve kış bilgi okulları açacağız. Robotik alanında bin tane öğrenciyi eğiteceğiz" diye konuştu.

Enerji A.Ş Şirket Genel Müdürü Mehmet Uludeveci, "Uluslararası düzeyde yapılan bir yarışma dünya çapında yapılıyor Türkiye'de de farklı illerde örnekleri var. Biz bu yarışmayı ortaokullarımızla Erzurum'da yapma gayreti içerisindeyiz. Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir yarışmayı birlikte düzenlemekten memnun kaldılar. Burada şuan 10 14 yaş grubunda 10 okulumuzdan toplamda 160 öğrencimiz var. Burada ki öğrencilerimiz otonom şeklinde hareket eden ve görevleri yapan bir robot tasarladılar. Bu robotlarla yarışma masasında ki parkuru tamamlamaya çalışıyorlar. Bütün öğrenci arkadaşlarımız oldukça başarılı işler çıkarıyor onlara başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.Yarışmada öğrencilerin öğretmenlerin ve velilerin yaşadığı heyecan ise görülmeye değerdi.

Dadaşlar Kodluyor

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Haziran 2018 11:01
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}