ERZURUMLU ÜNLÜLER

Bakanlık Yapmış Erzurumlu Siyasetçi Rıfkı Danışman

Bakanlık Yapmış Erzurumlu Siyasetçi Rıfkı Danışman
Bakanlık Yapmış Erzurumlu Siyasetçi Rıfkı Danışman

Ulaştırma ve Kültür Bakanlıkları ve 3 Dönem Erzurum Milletvekilliği Yapmış Olan Siyaset Adamı Rıfkı Danışman

1924 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Rıfkı Danışman'ın babası Horasan Müftüsü Sakıp Danışman Efendi Hoca, annesi ise Zennure Hanımdır. İlk ve orta eğitimini Erzurum'da tamamlayan Rıfkı Danışman İstanbul Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu ve TODAİE'yi bitirdi.

PTT Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Görevi

Rıfkı Danışman PTT Malzeme Dairesi Başkanlığı görevini ve sonrasında ise PTT Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

3 Dönem Erzurum Milletvekilliği

12 Ekim 1969 - 14 Ekim 1973 tarihleri arasında Adalet Partisi'nden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 14. Dönem milletvekilliği ile siyasi hayata atılan Rıfkı Danışman sonrasında 14. ve 15. Dönem Erzurum Milletvekilliği görevlerini yürütmüştür.

Bakanlık Görevleri

Rıfkı Danışman, Süleyman Demirel Hükümeti Kültür Bakanlığı, Erim ve Melen Hükümeti Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürütmüştür.

1988 - 1994 yılları arasında Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapan 2 çocuk babası Rıfkı Danışman 14 Temmuz 2018'te vefat etmiştir.

Merhum Rıfkı Danışman'nın Atatürk Üniversitesi Kütüphanesine, babasından kalan ve bağışladığı 365'ı el yazması, 567 kıymetli kitap arasında , 4'ü çok kıymetli, hatta bir tanesinin 1476 yılında yazılan "Mülk" ve "Nebe" sürelerinin tefsirinin yapıldığı ve dünyanın hiç bir kütüphanesinde bulunmayan tek nüshalı kitap olması dikkat çekiciydi.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
6 Aralık 2018 20:15
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza