EKONOMİ

Oyunları Bozmanın Yolu, 'Yatırım ve Üretim'

Oyunları Bozmanın Yolu, Yatırım ve Üretim
Oyunları Bozmanın Yolu, 'Yatırım ve Üretim'

Erzurum'da, Kalkınma Hamlesi ve Seferberliği!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Atatürk'ün milli mücadeleyi başlattığı Erzurum'dan kalkınma hamlesi ve seferberliğini başlattıklarını söyledi.

Türkiye'nin üzerinde oynanan oyunlara rağmen yeni bir kalkınma hamlesini yeni bir kalkınma seferberliğini başlattıkları açıklayan Vali; 'Oyunları bozmanın yolu yatırımdır, üretmektir "dedi.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu

Vali, Yapılanlar Sonuç Odaklı

Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından düzenlenen 'Senaryo Bazlı Gelişme Stratejileri ve Eylem Planı Fikir ve Senaryo Çalıştayı' Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde yapıldı. KUDAKA tarafından düzenlenen toplantının çok önemli olduğunu belirten Vali Seyfettin Azizoğlu, yapılan faaliyetin sonuç odaklı olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'ye yönelik saldırılara dikkat çeken Vali Azizoğlu, Atatürk'ün tarihte Erzurum'dan başlattığı milli mücadele gibi yoğun saldırıların olduğu şu günlerde kalkınma hamlesi ve seferberliğinin startını verdiklerini belirtti. Vali Azizoğlu, "Oyunları bozmanın yolu yatırımdır, üretmektir. Daha çok üretmek, satmak, ihracat yapmaktır. Erzurum'un potansiyelini kaynaklarını harekete geçirmek, bu kaynakları harekete geçirdikten sonra yatırıma dönüştürmek, istihdamı artırmak, üretimi artırmak, yaptığımız üretimi de hem Türkiye'ye, dünyaya satmak katma değeri artırarak oynanan oyunları bozmak Erzurum için Erzurumlu için vatan borcudur" diye konuştu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu

KUDAKA'nın Önemine Vurgu!

KUDAKA'nın bu toplantılarının memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Vali Azizoğlu, bir fikir jimnastiği, beyin fırtınası yapılarak çok büyük imkânların ortaya çıkarılacağını aktardı.

Erzurum için ateşleyici gücün de harekete geçirileceğini ifade eden Azizoğlu, "Erzurum ve bölgesindeki tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak önem arz ediyor. Erzurum'un Türkiye'de birçok yerde olmayan tabyaların da turizme kazandırılması örnek olarak ifade edilebilecek konulardan bir tanesi. Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Vakıflar Genel Müdürlüğü bu tarihi eserlerin tekrar canlandırılması fonksiyon kazandırılarak turizme hizmet etmesi için çaba sarf ediyor."

KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen

KUDAKA, Bünyesinde Olan İllerin Ayrı Özellikler Taşıdığını Tespit Etti

Kalkınma ajanslarının illerin potansiyellerini belirleyen harekete geçirip kalkınmasını sağlayan kuruluşlar olduğunu belirten KUDAKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, "KUDAKA, Erzurum, Erzincan, Bayburt illerinden oluşan bölgemizi kalkındırmak ve sorunlarına çözüm arayan bir kurum. Bizim bölgemiz için bir planımız vardı. Ancak yakın bir coğrafya olmasına rağmen bu illerin ayrı özellikler taşıdığını tespit ettik. Bu illerin planlarının da ayrı olmasını düşündük. Senaryo bazlı il gelişim strateji eylem planı hazırlığına başladık. Bir yıldan fazla süredir saha çalışmalarını yürütüyoruz."

Erzurum'da KUDAKA

Erzurum İçin 6 Farklı Senaryo

Erzurum için 6 farklı senaryo oluşturduklarını paylaşan Demirdöğen, "Bunları bugün sizin takdirlerine sunacağız. Sizden gelen eleştiriler, katkılarla bunları projeleri revize edip bölgenin ve illerin kalkınmasına sunacağız" dedi.

Erzurum için hazırlanan 6 farklı gelişim senaryosunun çalışmayı yürüten ekip koordinatörü Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Toy tarafından katılımcılara sunulmasının ardından senaryolar katılımcılar tarafından sosyo-ekonomik katkı ve uygulanabilirlik açısından internet üzerinden oylanarak değerlendirildi.

Program, her bir senaryonun masa rehberleri eşliğinde senaryoların detaylandırılması ve uygulama faaliyetlerinin belirlenmesi amacıyla yapılan grup çalışmasının ardından sona erdi.

Erzurum KUDAKA

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
15 Ağustos 2018 16:10
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}