ŞEHRİ KEŞFET

Erzurum'da Sonbahar Nasıl Geçer?

Erzurumda Sonbahar Nasıl Geçer?
Erzurum'da Sonbahar Nasıl Geçer?

Karasal İklim Kuşağında Yer Alan 1893 Rakımlı Erzurum'da Sonbahar!

Yıllık ortalama sıcaklık değeri ile Türkiye'nin en soğuk illeri arasında yer alan Erzurum'da sonbahar oldukça serin geçer. Özellikle gece ve gündüz arasında sıcaklık farklarının oldukça arttığı sonbaharda Erzurum'un sıcaklık ortalaması meteoroloji verilerine göre 8 derecedir.

Erzurum'da Sonbahar

Yüksek kesimlerde zaman zaman kar yağışının da yaşandığı sonbaharda yaklaşık 24 gün yağışlı geçmektedir. Yaz mevsimine oranla yağışlar daha fazladır. Yağışlı günlerde sıcaklık değerleri güneşli günlere göre oldukça düşüktür.

Eylül ayı başlarında ortalama 14.7 derece olan sıcaklık, Ekim ayında 8.1 dereceye ve Kasım ayında ise ortalama 1.0 dereceye kadar düşer. Hatta Kasım aylarında negatif derecede sıcaklıklarda yaşanmaktadır.

Erzurum'da Sonbahar

Sonbaharda Yeşil ve Sarının Tüm Tonları İle Seyrine Doyumsuz Manzaralar İle Erzurum

Sonbahar ile birlikte sararan yaprakların oluşturduğu eşsiz manzaralar ile Erzurum'da seyrine doyumsuz manzaralar yaşanmaktadır. Yeşil alanların yoğun olarak bulunduğu Atatürk Üniversitesi kampüs alanı, botanik park, Palandöken kent ormanı, Abdurrahmangazi gibi yerlerde sonbaharda yeşil ve sarının tüm tonları ile seyrine doyumsuz manzaralar görebilirsiniz.

Erzurum'da Sonbahar

Erzurum'da Sonbahar Mevsiminde Bunlara Dikkat!

Yaz ile kış arasında bir geçiş mevsimi olan sonbahar Erzurum'da çok belirgin bir geçişe sahiptir. Günlük sıcaklık farkları çok yüksek olduğundan güneşli bir gün içerisinde yağış olması durumunda hazırlıksız yakalanırsanız soğuk alıp hasta olabilirsiniz. Özellikle gece ve gündüz sıcaklık farklılıkları çok yüksek olduğunda ihtiyatlı giyinmek hastalanmamanız adına son derece önemlidir.

Erzurum'da Sonbahar

Fotoğraflar Hayati Keser ve Ömer Akpınar

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Kasım 2021 23:45
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}