EKONOMİ

Türkiye'nin Vergi Rekortmenleri Arasında Yer Alan Erzurumlu

Türkiyenin Vergi Rekortmenleri Arasında Yer Alan Erzurumlu
Türkiye'nin Vergi Rekortmenleri Arasında Yer Alan Erzurumlu

Türkiye Genelinde En Fazla Vergi Beyan Eden 100 Mükellef Arasında Bir Erzurumlu Yer Alıyor

Türkiye genelinde 2017 vergilendirme dönemine ilişkin Yıllık Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda Türkiye genelinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listeleri açıklandı. Listede 42. sırada Erzurumlu bir mükellef yer aldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı verilerine göre, Türkiye genelinde 2017 vergilendirme dönemi yıllık Gelir Vergisi beyanlarına ilişkin olarak 2018 yılı mart ayında 3 milyon 486 bin 592 mükellef tarafından yıllık gelir vergisi beyannamesi verildi.

Vergi rekortmenlerinin yer aldığı listede Şarık Tara, Mustafa Rahmi Koç, Mehmet Sinan Tara, Suna Kıraç, Mehmet Ömer Koç, Şükrü Avşar, Gönenç Gürkaynak ve Ermen Ilıcak gibi isimler ilk sıralarda yer aldılar.

İlk sırada 2017 yılı için 53 milyon 583 bin 488 lira vergi tahakkuk ettirilen 2018'in Haziran ayında vefat eden merhum iş adamı Şarık Tara yer alırken, 42. sırada bağımsız müzisyen, ses sanatçısı, konuşmacı, sunucu ve benzerlerinin faaliyetleri mükellef kaydı ve 7.977.843,66 tahakkuk eden vergi tutarı ile TV8 ve TV8,5 isimli televizyon kanallarını da bünyesinde bulunduran Acun Medya'nın kurucusu Erzurumlu Acun Ilıcalı yer aldı.

Erzurumlu Vergi Rekortmeni

Acun Ilıcalı'nın İş Hayatı

2011 yılında Acun Medya bünyesinde "acunn.com" isimli internet sitesini kurmuştur.

2013 yılında Show TV'den ayrılan Ilıcalı aynı yıl Star TV'ye geçmiştir. Söz konusu kanalda "3 Adam" (2013); adlı televizyon programının yapımcılığını üstlenen Ilıcalı, aynı yıl "sekiz.com" isimli giyim içerikli İnternet sitesini açarak e-ticaret alanında da faaliyete başlamıştır. Bir yıllık bir sürenin ardından 2014 yılında Star TV'den ayrılmıştır.

Ilıcalı, Doğuş Yayın Grubu ortaklığında "Tv8" adlı televizyon kanalını 2013 yılında satın aldı.

TV8'de "Ninja Warrior Türkiye", "Para Bende", "Hülya Avşar Show", "Arda'nın Mutfağı", "Aileler Yarışıyor", "Ver Fırına", "Kel Alaka'", "Akademi", "Ütopya" adlı televizyon programlarının yapımcılığını üstlenen Ilıcalı, 2015 yılında da "Rising Star Türkiye", "İşte Benim Stilim" adlı televizyon programlarının yapımcılığını üstlendi. Ilıcalı 2016 yılında ise "İşte Benim Stilim Ünlüler" adlı yarışma programının yapımcılığını üstlenmiştir.

TV8 ile birlikte "MNG Shop" (sonraki adıyla Shop90); adlı alışveriş kanalına da ortak olan Ilıcalı, Shop90 adlı televizyon kanalı 2016'da kapatmış, yerine TV8,5 adlı spor ve eğlence kanalı yayınına başlamıştır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
5 Kasım 2018 17:34
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}