TADINA BAK

Bir Lezzet Düşünün Ustalar Onu Tercih Ediyor!

Bir Lezzet Düşünün Ustalar Onu Tercih Ediyor!
Bir Lezzet Düşünün Ustalar Onu Tercih Ediyor!

Erzurum'a Özgü Su Böreği Bir Telefon Kadar Size Yakın!

Erzurum'un Yakutiye ilçesinde bir yıl önce faaliyete geçen Erzurum'a özgü su böreği her geçen gün popülaritesini artırıyor.

Tepsi tepsi su böreğinin satıldığı adres, 'Anadolu Su Böreği' ilk olarak dadaşların eşlerini büyük bir yükten kurtardı. Ayrıca Erzurum'a gelen turistlerin cağ kebabı ve kadayıf dolmasının dışında şehre özgü su böreğini tadacakları böreğin ustasını günümüzde işinin ustası firmalar tercih ediyor.

Bu firmalar arasında, Dönerin Ustası Hacıbaba, Pidenin Ustası Aspava, İskenderin Ustası Üçler ve Yemeğin Ustası Sini var.

Anadolu Su Böreği

1995 yılından bu güne butik usulde, az sayıda su böreği üretimi yapıp satan Erzurum'lu bir aile iken, 2017 Yılında makina ekipman parkuru kurarak, yine Erzurumlu ev hanımlarını da ekibine katarak günlük 600 tepsi üretim yapan bir tesis haline gelmiştir.

Anadoluya ait hammaddeler ile yine Anadolu'muzun lezzetlerinin özüne bağlı kalarak bir araya getirdiği için firma ismi Anadolu olmuştur. Su böreğinin ana vatanı olan Erzurum da mutfakların baş tacı olan Erzurum'un alıştığı geleneksel usulde (civil peynir maydanoz + tereyağlı) olmak üzere su böreği üretilmektedir.

Geleneksel usulün yanında; Mantar-Kaşarlı, Özel Kaşarlı, Beyaz Peynir- Maydanozlu, Kıymalı Su Böreği çeşitleri de Erzurum usulü hazırlanıp yufkaların içine konularak çeşit arttırılmış...

Anadolu Su Böreği

Anadolu Su Böreği'nin Açılma Hikayesi

Erzurum'a ait olan bu lezzeti birçok il sahiplenmişken; her yıl binlerce turistin geldiği ilde, gelenlerin yöresel lezzet olan su böreğini bulamamaları ve bu lezzeti tatmadan dönmeleri Erzurum adına büyük bir kayıp olduğunu gören firma üretim tesisi üst katında sadece su böreğinin ikram edildiği bir pastane ile hizmet veriyor.

Anadolu Su Böreği, Erzurum'da ve civar illerdeki oteller, yemek fabrikaları, lokantalar, kafeler ve pastanelere toptan olarak hizmetin yanında Erzurum merkezde bulunan ev ve iş yerlerine 25 dakikada sıcak sıcak paket servisi ve kapıda ödeme şeklinde hizmet veriyor.

Anadolu Su Böreği

Amaçları...

Su böreğinin ana vatanında hiçbir yerde anlık sıcak ve taze bulunamayan bu geleneksel lezzeti her semtte, her mahallede bulunan lokanta ve pastaneler vesilesi ile kolay ulaşılabilir kılmak. "Kalite, her zaman aynı hizmeti sunmaktır."

Anadolu Su Böreği Nerede?

Adres: Recep Akdağ Bulvarı Rabia Ana Mahallesi Bima Evler Altı No:18 Yakutiye, Erzurum

Telefon : 0 442 408 8 444

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
11 Aralık 2018 21:12
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}