ŞEHRİ KEŞFET

Erzurum'da Bir Tatlı Huzur. Erzurum'da Yapacağınız En İyi Şey?

Erzurumda Bir Tatlı Huzur. Erzurumda Yapacağınız En İyi Şey?
Erzurum'da Bir Tatlı Huzur. Erzurum'da Yapacağınız En İyi Şey?

Eğer Erzurum'a Yolunuz Düşerse Yapacağınız En İyi Şey, Erzurum'un En Bakir Yeri Olan Buram Buram Tarih Kokan, Tatlı Bir Huzur Duyacağınız Çifte Minareli Medrese ve Çevresini Saat Kulesinden Seyretmek Olacaktır...

Şehrin merkezinde ve şehre hakim bir tepede bulunan Erzurum Kalesi ve Saat Kulesi'nden, Kulenin verdiği mistik havayla Şehr-i Erzurum'u gözlemleyebilir, her yönden şehre kuşbakışı bakabilirsiniz. Erzurum'un sembollerinden ve Tepsi Minare, Kesik Kule, Minare Kule gibi adlarla da anılan Saat Kulesi, Erzurum'un en güzel göründüğü tarihi yapıdır. 12. yüzyıl ortalarında Saltuklulardan "Şemsü'l- Müluk ve'l-ümem" unvanlı, "İnanç Yabgu Alp Tuğrul Beg Ebü'l Mu­zaffer Gazi bin Ebü'l Kasım" tarafından yaptı­rılmıştır.

Saat Kulesinden Çifte Minareli Medrese, Üç Kümbetler, Eski Erzurum Evleri, Mehdi Abbas Cami ve Türbesi, Ulu Cami, Emirşeyh Cami, Rabia Ana Türbesi, Cimcime Hatun Türbesi, Narmanlı Cami gibi tarihin Oltu Taşı tespih taneleri gibi bir birine dizildiği, buram buram huzur kokan bu manzarayı seyredebilir, gözünüzü biraz daha uzaklara kaydırıp Palandöken dağını tüm ihtişamıyla görebilirsiniz.

Erzurum'da Yapacağınız En İyi Şey

Bu seyirde sizi belki de en çok etkileyecek olan görenleri büyüleyen, Türkiye'nin, belki de dünyanın en güzel mimari özelliklerinden birine sahip ünlü Çifte Minareli Medrese olacaktır. Yapı, sanki omuzunu Ulu Camiye dayamış, yüzünü Erzurum Kalesine dönmüş, göğe yükselen çifte minaresi ile elini sonsuza açmış gibi.

Tarihi buram buram yaşayacağınız bu seyirden sonra tabiki Erzurum'a gelmişken cağ kebabının ve kadayıf dolmasının tadına bakmadan, Palandöken'e çıkmadan, kaplıcalara gitmeden, han ve çarşılarını dolaşmadan, oltu taşı hediyelik almadan, kıtlama çay içmeden ayrılmamanızı öneririz.

Fotoğraflar için Çetin Külekçi'ye teşekkürler...

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Şubat 2019 18:09
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}