ERZURUMLU ÜNLÜLER

Prof.Dr. Muammer Yaylalı YÖK Üyeliğine Seçildi

Prof.Dr. Muammer Yaylalı YÖK Üyeliğine Seçildi
Prof.Dr. Muammer Yaylalı YÖK Üyeliğine Seçildi

Erzurum Teknik Üniversitesi'nin (ETÜ) Eski Rektörü Prof.Dr. Muammer Yaylalı YÖK Üyeliğine Seçildi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başkanlık ettiği Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeleri, YÖK Üyeliği'ne ETÜ'nün eski Rektörü Prof. Dr. Prof.Dr. Muammer Yaylalı'yı seçti.

1953 Erzurum doğumlu akademisyen Prof.Dr. Muammer Yaylalı Erzurum Teknik Üniversitesi rektörlüğü, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü ile İktisat Teorisi Anabilim Dalı başkalığı görevlerinde bulunmuştur.

Prof.Dr. Muammer Yaylalı' nın Hayatı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden 1978 yılında mezun oldu.

Üç yıl özel sektörde çalıştıktan sonra, 1981 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesinde mikroiktisat asistanı olarak göreve başladı. Aynı fakültede 1984 yılında doktora çalışmasını tamamladı. 1984-1986 yılları arasında Devlet Planlama Teşkilatında Yabancı Sermaye Başkanlığında başkan müşaviri olarak görev yaptı. İktisat Teorisi Anabilim Dalında 1988]yılında doçent ve 1994 yılında profesör oldu. 1993-1995 yılları arasında Bayburt Meslek Yüksekokulu'nda üç yıl kurucu müdür olarak görev yaptı.

1998 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Roger Williams Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak bulundu.

Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planı Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımları Özel İhtisas Komisyonu'nda görev aldı.

10 Aralık 2010 yılında Erzurum Teknik Üniversitesi'nin kurucu rektörü oldu. 2018 yılına kadar rektörlük görevini sürdürdü.

Prof.Dr. Muammer Yaylalı' nın Çalışmaları

İhracata Yönelik Başlıca Tarım ve Sanayi Ürünlerinin Karşılaştırmalı Ekonomik Analizi ve Mikroiktisat adlı iki telif eseri ve Mikroiktisat alanında bir kitap çevirisinin yanı sıra Yatırım Teşvik Politikalarının Alternatif Bir Yaklaşımı konulu bir de araştırması bulunmaktadır. Ayrıca proje lideri olduğu bir ekiple altmış üniversiteyi kapsayan Üniversite Gençliğinin Sosyo-Ekonomik Profili, Üniversite Gençliğinin Avrupa Birliğine Dönük Beklentileri ve Üniversite Gençliğinin Gelir-Harcama Kalıpları konularında geniş çaplı üç ayrı çalışması bulunmaktadır. Bunların yanı sıra birçok makalesi ve kongre/sempozyumlarda yayınlanmış çok sayıda bildirisi mevcuttur.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
21 Nisan 2019 20:28
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza