GÜNCEL

Yakutiye Kent Meydanında Uluslararası Öğrenci Buluşması

Yakutiye Kent Meydanında Uluslararası Öğrenci Buluşması
Yakutiye Kent Meydanında Uluslararası Öğrenci Buluşması

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Uluslararası Öğrenci Buluşması, "Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya" sloganıyla Yakutiye Kent Meydanında başladı

Renkli anlara sahne olan programın açılışına Erzurum Valisi Okay Memiş, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ömer Faruk Yarba, UDEF Erzurum Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Halis Ergün, İran Erzurum Başkonsolosu Hüseyin Gasimi ile şube müdürleri, daire başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

56 ülkeden iki bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Öğrenci Buluşmasında kürsüye çıkan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı konuşmasına şu şekilde başladı: "Yabancı uyruklu öğrencilerimiz, üniversitemizin uluslararasılaşma hedefi çerçevesinde bizim için büyük önem arz ediyor. Bu nedenle gerek sizlerle ve gerekse uluslararası akademik personelimizle düzenli olarak bir araya gelmeyi ve globalleşme süreçlerimizin başarılı sonuçlarını görmeyi ve bu vesileyle üniversitemizin, dolayısıyla dünyanın ve insanlığın geleceğini hep birlikte planlamayı önemsiyoruz" dedi.

Erzurum Uluslararası Öğrenci Buluşması

"Sizleri Kültür Elçisi Olarak Ülkemizden Uğurlamak En Büyük Dileğimizdir"

Bu etkinliklerin dostluk ve kardeşlik düşüncesinin kuvvetlenmesi için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Rektör Çomaklı, misafir öğrencilerden beklentilerinin Erzurum'dan kendi ülkelerine kültür köprüsü kurmak olduğunu belirtti. Dünyanın 87 ülkesinden 2500 uluslararası öğrencinin Atatürk Üniversitesi ailesine katıldığını hatırlatan Çomaklı, hedeflerinin bu sayıları her geçen gün biraz daha artırmak sureti ile üniversiteyi uluslararası hale gelmesi adına bir ivme kazandırmak olduğunu söyledi.

Her gün biraz daha gelişmesi için çalışmaların sürdürdüğü çok uluslu ortamın, öğrencilerin eğitim deneyimlerini zenginleştireceğine katkı sağlayacağını ifade eden Çomaklı sözlerini şu şekilde sonlandırdı: "Sizleri eğitimli bireyler olarak mezun etmenin yanı sıra birer kültür elçisi olarak ülkemizden uğurlamak en büyük dileğimizdir. Bu vesileyle, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonuna ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, verimli bir etkinlik olmasını temenni ediyorum."

Erzurum Uluslararası Öğrenci Buluşması

Programın ardından ülkelerini temsil eden öğrenciler özel stantlarda kendi yöre ve kültürlerine ait değerleri katılımcılara tanıttı. Öğrencilerin isteklerini kırmayan Rektör Çomaklı, her ülkenin öğrencileri ile hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
27 Nisan 2019 21:25
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}