GÜNCEL

Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Evlendi

Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Evlendi
Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Evlendi

Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu İle Prof.Dr. Ünsal Ban Dünya Evine Girdi

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu 28 Nisan'da yapılan nikah töreni ile dünya evine girdi. Prof.Dr. Ünsal Ban ile evlenen Zehra Taşkesenlioğlu'nun nikahına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar, Erzurum Milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat katıldı.

Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Evlendi

Prof.Dr. Ünsal Ban Kimdir?

Ünsal Ban, Ankara'da 1970 yılında doğdu. Çocukluğu Ankara'da geçti, ilk, orta ve lise tahsilini doğup büyüdüğü Başkent'te tamamladı. 1990 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Lisans, l996 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finansman Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans, 1999 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Muhasebe-Finansman Ana Bilim Dalı'nda doktora eğitimini tamamlamıştır.

Zehra Taşkesenlioğlu Kimdir?

1972 yılında Erzurum da doğmuş olan Zehra Taşkesenlioğlu'nun baba adı Mashar anne adı Saide'dir. Taşkesenlioğlu, 1995 yılında Uludağ Üniversitesi İ.İ.B.F den mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim dalında ve Bahçeşehir Üniversitesi Avrupa Birliği İlişkileri alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. Halen ABD'de başladığı doktora çalışmalarına devam etmektedir.

2004-2015 yılları arasında kurduğu Proje Yönetim ofisinde bölgesel kalkınma, enerji, çevre konularında, iş geliştirme ve yatırım danışmanlığı yaptı. Kamu kurumları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları için ulusal ve uluslararası fon kurumları nezdinde projeler yürüttü. Bölgesel Kalkınma, Göç ve Göç Yönetimi, Enerji Politikası hakkında yayınlanmış çok sayıda araştırma, rapor ve makalesi bulunan Zehra Taşkesenlioğlu, ABD, İngiltere, İtalya, Almanya, Belçika, Macaristan, Bosna Hersek,Tanzanya ,Uganda, Ruanda ve Sudan'da birçok eğitim ve projede yer aldı. Ayrıca, ABD Kongresi'nde ve Beyaz Saray'da parlamento ve hukuk normlarının oluşumu üzerine stajını başarıyla tamamladı.

TOBB İstanbul İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği, MÜSAİD ve İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyeliğini yürüten Taşkesenlioğlu aynı zamanda TOBB Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Ruanda İş Konseyi Başkanlığı'nı görevini de sürdürmektedir. 1994 yılından itibaren aktif siyasi hayatın içinde olan Taşkesenlioğlu, Refah Partisi İl Kadın Kolları Başkanlığı'nda çeşitli kademelerde görev aldı.1998-1999 yıllarında Fazilet Partisi İstanbul İl Kadın Kolları Sosyal İşler Birim Başkanlığı, Siyasi ve Hukuki İşler Birim Başkanlığı, MKYK Üyeliği görevlerinde bulundu. AK Parti'nin 2002 yılında kuruluşu ile İstanbul teşkilatlarının oluşumunda aktif rol alan Taşkesenlioğlu, 2004 yılından itibaren AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda çeşitli kademelerde görevler yaptı. Çok iyi düzeyde İngilizce, Fransızca ve Swahili (Afrika yerel dili) bilen Taşkesenlioğlu, 25.dönem AK Parti Erzurum Milletvekili'dir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
28 Nisan 2019 21:02
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}