GÜNCEL

Ramazan Ayı Öncesi Erzurum'da Gıda Denetimleri Hız Kazandı

Ramazan Ayı Öncesi Erzurumda Gıda Denetimleri Hız Kazandı
Ramazan Ayı Öncesi Erzurum'da Gıda Denetimleri Hız Kazandı

Erzurum İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Tarafından Yıl Boyunca Düzenli Olarak Yürütülen Gıda Denetimleri Ramazan Ayı Boyunca Artırılarak Devam Edecektir

Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan ekmek (pide), et, kadayıf, yufka, tatlı ve şeker başta olmak üzere gıdaların üretildiği noktalar ile toplu tüketim ve satış yerlerinde insan sağlığı açısından riskleri en aza indirmek, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketebilmesini sağlamak amacıyla gıda denetimleri artırılacaktır.

Erzurum Ramazan Gıda Denetimleri

Üretim yerlerinde asgari teknik hijyen şartlar ve personel hijyeni yönünden yapılacak denetimlere ilave olarak tatlı üretim yerlerinde kızartma yağlarında polar madde ölçümü denetimleri ve satışa sunulan ekmek ve pidelerde gramaj kontrolü denetimleri yeterli sıklıkla yapılacaktır. Yine Ramazan ayı içerisinde vatandaşların sağlıklı et tüketmesini sağlamak amacıyla kasaplarda da denetimler şıklaştırılacaktır. Ramazan'da yoğun olarak satışı yapılan Ramazan Gıda Paketleri son kullanma tarihi ve etiket bilgileri yönünden kontrol edilecektir. Bayrama yakın günlerde ise özellikle şeker ve tatlı üretim noktalarında denetimler artırılarak Ramazan ayı boyunca halkın gıda güvenliği en üst seviyede sağlaması için yoğun çaba gösterilecektir.

Erzurum Ramazan Gıda Denetimleri

Gıda maddelerinin güvenilir şekilde tüketiciye ulaşabilmesi için tüketicilerimizin olumsuz bir durumla karşılaşması durumunda İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine ve Alo 174 Gıda Hattına ihbarda bulunabileceklerdir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
3 Mayıs 2019 18:09
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}