BİLİYOR MUYDUNUZ?

Erzurum'un Kadayıf Dolmasına Yunan Sahip Çıktı!

Erzurumun Kadayıf Dolmasına Yunan Sahip Çıktı!
Erzurum'un Kadayıf Dolmasına Yunan Sahip Çıktı!

Erzurum'un Yöresel Mutfağının Vazgeçilmez Tatlılarından Kadayıf Dolmasını Yunanistan Sahiplenmiş. Adını Kadaifi Yapmış ve Avrupa'da Kendi Adına Tescillemiş

Erzurum mutfak kültüründe tatlıların başında gelen kadayıf dolması, Erzurum denildiğinde akla gelen ilk şeylerden birisi. Yurtiçinde her ne kadar Erzurum'a ait bir tatlı olarak bilinse de yurtdışında gerek önem verilmediğinde başkaları tatlımızı kendi adına tescil edebiliyor.

Erzurum'dan Haber'in yazdığı haberde yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizden Doç. Dr. Fatih Uygan, Belçika marketlerinde Yunan ürünü(!) olarak satılan kadayıf dolmasının fotoğraflarını bize ulaştırırken, "İki dolmanın fiyatı 3'5 Euro, yani bizim paramızla yaklaşık 25 lira" hatırlatması yapmaktan da geri durmamış.

Erzurum'un Kadayıf Dolmasına Yunan Sahip Çıktı

Recep İvedik 6 Filmi Gerçek Oldu

Recep İvedik film serisinin 6. sında Olimpiyatlarda her ülke kendi yöresel ürünlerini tanıtırken Yunanistan'ın Türkiye'ye ait börek, musakka ve dolma gibi yemekleri kendi kültürü olarak tanıtmıştı. Filmde yaşananlar kadıyıf dolmasının Kadaifi olarak Yunanlılar tarafından sahiplenmesi ile gerçek oldu.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
14 Mayıs 2019 18:55
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza