GÜNCEL

Vali Memis, Sol Ayagi ile Resmini Yapan Yusuf'un Mezuniyet Töreninde!

Vali Memis, Sol Ayagi ile Resmini Yapan Yusufun Mezuniyet Töreninde!
Vali Memis, Sol Ayagi ile Resmini Yapan Yusuf'un Mezuniyet Töreninde!

Vali Memis Verdigi Sözü Tuttu!

Erzurum Valisi Okay Memis, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü ögrencisi Yusuf Arslan'a verdigi sözü tuttu ve mezuniyet törenine katildi. Arslan sol ayagi ile Vali Memis'in resmini çizmisti.

Vali Memis, Arslan'in kendisini mezuniyet törenine davet ettigini ve verdigi sözü tutarak programa katildigini aktardi. Vali, sözlerini su sekilde sürdürdü: "Yusuf çok özel bir insan. Sadece sol ayagi ile resim yapiyor. Benim de resmimi çizmis. Verdigi emekten dolayi kendisine çok tesekkür ediyorum. Basta Yusuf olmak üzere bütün ögrencilerimizi tebrik ediyorum. Sizlere emek veren bütün akademisyenlere kutluyor ögrencilerimizin degerli ailenize sükranlarimi sunuyorum. Gösterdigi yakin ilgiden dolayi ise Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli'ya ve ekibine de tesekkür ediyorum" dedi.

Sol Ayagi Ile Resim Yapan Ressam Yusuf Arslan Mezuniyet Töreni

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde Mezuniyet Heyecani

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2018-2019 Akademik Yili Mezuniyet Töreni düzenlendi. Ögrenciler, aileleri, ögretim üyeleri ve arkadaslari ile birlikte mezuniyetin verdigi gururu yasadi.

15 Temmuz Milli Irade Salonunda düzenlenen törene, Erzurum Valisi Okay Memis, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mustafa Bulat ile fakültede görevli ögretim üyeleri, ögrenciler ve aileleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan mezuniyet programinda konusma yapan GSF Dekani Prof. Dr. Mustafa Bulat, ögrencilerin aldiklari egitim ve tecrübelerle kariyerlerine yön vererek elde edecekleri basarilarin kendilerini gururlandiracagini ifade etti.

Sol Ayagi Ile Resim Yapan Ressam Yusuf Arslan Mezuniyet Töreni

230 Genç Sanatçi Mezun Oldu...

Güzel Sanatlar Fakültesinin bugün yüzlerce mezunu ile hem yurt içinde, hem de yurt disinda akademik ve sanatsal etkinliklerde yer alip, birikim ve deneyimlerini kazanima dönüstürdügünü aktaran Dekan Bulat, 2018-2019 Akademik Yilinda; Geleneksel Türk Sanatlari, Grafik, Seramik, Heykel, Müzik Bilimleri, Resim ve Sahne Sanatlari Bölümlerinden mezun olan 230 genç sanatçinin Atatürk Üniversitesini layikiyla temsil edecek nitelige ve donanima sahip oldugunu söyledi.

Mezuniyet heyecanlarina ortak olmak üzere ögrencilerin yanlarinda bulunan ailelerine de tesekkür eden Bulat, ögrencilerin sadece dersleriyle degil sosyal iliskileriyle de ilgilenen, onlara dogru yollari gösteren, sorunlarin çözümünde onlarla dogru iletisim kuran ailelerin, mezuniyet sonrasi dönemlerinde de ögrencilere en büyük destegi saglayacaklarina yürekten inandigini belirtti.

62 Yillik Köklü Üniversiteden Mezun Oldular...

Yeni YÖK vizyonu isiginda baslatilan ve ülkemizin yüksekögretim ilkeleri dogrultusunda ilerleyen Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi kapsaminda, mezun ögrencilerin destekleri, akademik ve idari personelin emekleri ve çabalariyla Atatürk Üniversitesinin önünde çok güzel bir gelecegin oldugunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, 4 yillik egitim ve ögretimin sonunda yetisen ögrencilerimizin en büyük mimarinin ögrencilerin kiymetli aileleri ile degerli akademisyenlerimiz oldugunu vurguladi.

Rektör Çomakli akademisyenlere hitaben su sekilde konustu: "Üniversitemize geldikleri günden mezuniyetine kadar ilmik ilmik islediginiz ögrencilerimizin mesleki ve sosyal hayatlarinda çesitli basarilara imza atacak bireyler yetistirmenin ve yönlendirmenin gurur içerisindesiniz, onlara sadece mesleki egitim bilgileri degil, bir birey olarak topluma karsi görev ve sorumluluklari bilincini de kazandirdiniz bu sebepten dolayi sizlere tesekkür ediyorum."

Ögrencilerin, 62 yillik köklü bir üniversiteden mezun olduklarini hatirlatan Rektör Çomakli genç sanatçilarin; meslegin bütün gereklerini ve donanimlarini kazandiklarini, bu birikimle Atatürk Üniversitesini Türkiye'nin ve Dünyanin her bölgesinde en güzel sekilde temsil edeceklerine inandigini söyledi.

Sol Ayagi Ile Resim Yapan Ressam Yusuf Arslan Mezuniyet Töreni

Validen Tebrik...

Mezun olan ögrencileri tebrik ederek konusmasina baslayan Erzurum Valisi Okay Memis, Atatürk Üniversitesi ve mezun ettigi ögrencileri ile gurur duyduklarini dile getirdi. Üniversitenin, Erzurum'un en önemli markasi oldugunu vurgulayan Vali Memis, göreve basladiktan sonra ziyaret ettigi ilk fakültenin Güzel Sanatlar Fakültesi oldugu bilgisini paylasti.

Sanat olgusunu oldukça degerli buldugunu ifade eden Memis, bir ülkenin ekonomik krizle batmayacagini ancak; kültürel, sanatsal ve öz degerler açisindan sorun yasandigi takdirde ülkenin büyük bir tehlikeye girecegi degerlendirmesinde bulundu.

Sanatin herhangi bir dalindan eser icra etmenin çok önemli ve degerli oldugunu vurgulayan Vali Memis, ayni zamanda bir çiftçinin iyi bir hayvan yetistirmesini ya da bir çalisanin meslegini dogru bir sekilde ifa etmesini de sanat olarak degerlendirdigini belirtti.

Mini konser ile devam eden program, ögrencilerin mezuniyet diplomalarini almasi ile son buldu.

Kaynak: Erzurum Valiligi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Haziran 2019 21:38
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}