ŞEHRİ KEŞFET

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Farkı!

Hasankale - Pasinlerde Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Farkı!
Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Farkı!

Rezarvasyona Gerek Yok, Sağladığı İmkanlar Çok!

Türkiye geneli tatillerde kamp yapmayı tercih edenlerin sayısı gittikçe artıyor. Bir zamanların popüler kamp merkezi Hasankale - Pasinler'de hareketlenmeye başladı.

Yurt genelinde özellikle genç popülasyonun ilgisinin yoğunlaştığı kamp tatillerine yaşlılarında ilgizi azımsanmayacak kadar. Doğayla haşır neşir olmak, ruh sağlığı ve beden sağlığına fayda sağlamak isteyenler için kamp yapma ‘aile faaliyeti' olma yolunda ilerliyor.

Peki ‘Her şey dahil' tatiller yerine Erzurum merkeze 40 km mesafede yer alan Hasankale - Pasinler ilçesinde, çadırda kamp yapmayı neden mi tercih etmelisiniz? 11 farklı yanıttan hangisi size hitap edecek bakalım...

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Faydası!

1- Yer Bulamadım Stresi Yok...

“Bu sene rezervasyon yaptırmakta geç mi kaldık?”, “Ah, yer bulamayacağız!”, “Tam da sezona denk geldik, bu tatil çok pahalıya mal olacak,” derdine son! Hasankale Pasinler Gazi Albay Yakup Kutman Aile Piknik ve Kamp alanında genelde hepimize yetecek kadar yer oluyor.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Faydası!

2- Bir Kaç Günlüğünede 1 Aylığına da Tatil İmkanı...

Hasankale- Pasinlerde yaz mevsimi ile başlayan kamp faaliyetleri 15 Temmuz ve 15 Ağustos arası hareketlilik kazanıyor. Tatilciler yurt içinden ve dışından çadır kurup doğanın ve kaplıcaların bir kaçgünlüüne dahi tadını çıkarıyor. Yapmanız gereken ise çantanızı, çadırınızı ve ihtiyacınız olan bir kaç şeyi yanınıza alıp alana gelmeniz olacak. Bu kamp tatili ‘herhangi bir an'da kaçabilecek olma hissinin sizi ne kadar hafiflettiğini görünce kolay kolay vazgeçemeyeceksiniz.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Faydası!

3- Stresden Uzaklaşacak Sağlık Bulacaksınız...

Stres çok ciddi kronik sağlık sorunlarına yol açıyor. Bu nedenle stres seviyenizin azalması sağlığınız açısından oldukça önemli. Çevrenizdeki dinginlik, içsel bir dingiliği de beraberinde getirecektir. Özellikle bu kamp sizin için bir ‘dijital detoks' olma özelliği de taşıyorsa, harika bir deneyim yaşayacaksınız.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Farkı!

4- Gece Gökyüzü İle Baş Başa Kalacak Şehrin Işıklarından Uzakta Olacaksınız...

Pasin ovasında yer alan bu kamp alanında gece saatlerinde harika göğü olabildiğince net göreceksiniz. Yapılan araştırmalar karanlığın ardından yapay ışıklara maruz kalmanın başta meme kanseri olmak üzere pek çok kronik hastalığın gelişiminde önemli rol oynadığını ele alıyor. Bu mekanizma melatonin üretimine benzeyen bir yapıda. Durum böyleyken siz doğanın ışıklarının tadını çıkaracaksınız.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Farkı!

5- Uyku Düzeninize Etkisini Hissedeceksiniz...

Özellikle şehirlerde hayatın ritmi hızlandıkça uyku bir ‘sorun' olarak yer almaya başlıyor. Milyonlarca yıl boyunca insanlar hava karardıktan kısa bir süre sonra uyuyup günün ilk ışıklarıyla birlikte uyanırken aslında en sağlıklı olanı yapıyormuş. Yapılan araştırmalar, gün ışığına bağlı uyku düzenlerine sahip olan insanların daha iyi uyuduğunu ortaya koyuyor. Vücudumuzdaki mekanizma zamanlamayı yapmak, melatonin üretimini sağlamak ve günlük içsel ritmimizi sağlamak zorunda. Kamp yapmak ona yardımcı olmak için harika bir adım olacak.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Farkı!

6- Vucut Direncinizi Yeniden İnşa Edeceksiniz...

İnsan vücudu sayı olarak aslında %90 mikroorganizma hücrelerinden ve sadece %10 insan hücrelerinden oluşuyor. Yani vücudumuzdaki her bir hücreye karşılık 10 adet bakteri hücresi taşıyoruz. “Mikrobiyom” adını verdiğimiz ve birlikte simbiyotik bir yaşam sürdürdüğümüz bu mikroorganizmalar bir yandan sindirime yardımcı olup ihtiyacımız olan fakat vücudumuz tarafından üretilmeyen besin maddelerini bize sağlarken diğer yandan bizleri hastalık yapıcı mikroorganizmalara karşı koruyorlar. Doğada olmanız mikrobiyomunuzun direncini artıracak derin bir etki sağlayacaktır.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Faydası!

7- Hasankale'ye Yürüyüş veya Doğada Egzersiz...

Hasankale - Pasinler kamp alanı sizlere egzersizler yapma olanağıda sağlar. İş bölümünde size düşen görev kamp ateşi yakmak dahi olsa bir nevi egzersiz işlevi görecektir. Pek çok kampçı için tırmanma, yüzme ve bisiklet sürme aktiviteleri vazgeçilmezdir. Bunların hepsi burada yapılabilecek durumdadır. Bunlarda sağlığınız için inanılmaz faydalı bir süreç yaşamanızı sağlayacaktır.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Faydası!

8- Manevi Hissiyat ve Kaybolan Yardımlaşmalar Yaşayacaksınız...

Yapılan araştırmalarda ‘topluluk' oldukça önemli bir bileşen olarak karşımıza çıkıyor. Arkadaşlarınızla, ailenizle ya da belirli bir amaç doğrultusunda bir araya geldiğiniz insanlarla kamp yapmak ve birlikte zaman geçirmek pek çok açıdan sizin için oldukça sağlıklı olacaktır. Oldukça önemli bir manevi hissiyatı dolu dolu hissedeceksiniz. Karşılıklı yardımlaşmalar kaybolan insanlık duygumuzun nerelerde olduğunu hatırlatacak.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Faydası!

9- Kamp Hayatı ile İsrafın Önüne Geçersiniz...

Farkında olmadan o kadar çok israf yapıyoruz ki. Yiyeceğimizden fazlasını yapmak, ihtiyacımızdan fazlasını satın almak bunlar arasında. Kamp'ta elinizde ne varsa iradeli kullanmayı öğrenirsiniz. Bu eğitim sizin rutin hayatınızda da etkili olur ve tüketim seviyenizi en aza indirgemeyi daha rahat kabullenirsiniz, israftan kaçınmak hayatınızın bir parçası haline geliverir bir anda.

 

10- Kamp En Ekonomik ve Heyecanlı Tatil Şeklidir...

Kamp yapmak, konaklama çeşitleri arasındaki en ekonomik ve en heyecanlı olanlarından biridir. Otellere veya pansiyonlara vereceğiniz tek gecelik ücretle bile günlerce kamp yapma imkanınız var. Üstelik asgari ihtiyaçlarınızı da sağlayarak. Bir tesise değil de Hasankale - Pasinlere çadır kurduğunuz zaman cebinizden çok para çıkmayacaktır.

Hasankale - Pasinler'de Çadır Kurup Kamp Yapmanın 11 Faydası!

11- Jeotermal Şifaya Kavuşacaksınız...

Hasankale - Pasinler kaplıcaları içme ve banyo kürleri şekli ile sağlığınız için faydalar sağlayacaktır. Beş asırdır, bikarbonatlı, klorürlü, sodyumlu, karbondioksitli ve kısmen de radyoaktif bileşimli olan kaplıca suyu sizede şifa sağlayacaktır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
4 Ağustos 2019 21:12
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}