GÜNCEL

İspir Panayırı 'İspir'e Ne Katar?' Soruları Arasında Başladı İşte Detaylar ve Fotoğraflar!

İspir Panayırı İspire Ne Katar? Soruları Arasında Başladı İşte Detaylar ve Fotoğraflar!
İspir Panayırı 'İspir'e Ne Katar?' Soruları Arasında Başladı İşte Detaylar ve Fotoğraflar!

Panayırda Yok Yok!

Erzurum'un doğal güzellikleri ile dikkat çeken İspir ilçesinde 20 Eylül'e kadar sürecek panayır başladı.

Erzurum Valisi Okay Memiş, MHP Genel Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Kamil Aydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in katılımıyla başlayan Uluslararası Tarihi İspir Panayırı 7 gün sürecek.

Panyırın ilk günü, kortej yürüyüşü, Gürcistan Sanat Topluluğu Gösterisi, Ömür Gedik konseri, Cirit gösterisi, Nurullah Akçay Konseri ve Yudum konseri vardı.

İspir Panayırı Hakkında!

İspir Panayırı, daha önce Karşıyaka Mahallesi Çamlıca yolu üzerindeki yamaçta bulunan panayır yeri, Gülhas Mahallesi'nde Çoruh'un kenarına indirilerek uluslararası kimlikli, tüm Avrasya coğrafyasından ülkelerin kültür sanat toplulukları, iş çevreleri, politikacıları ve vatandaşlarının, Türkiye'nin muhtelif yerlerinden davetlilerin, basının, bürokratların, iş insanlarının katılımlarında büyük bir fuar niteliğinde bir çalışma hedefiyle ortaya çıkmış.

Uluslararası Tarihi İspir Panayırı söylemi ile Erzurum ve İspir'in doğal, tarihi, kültürel, turistik ve ticari potansiyeli hakkında dünya kamuoyunda farkındalık oluşturmak isteniyor. Panayır için Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özerk Türk Cumhuriyet ve Topluluklarının katılması bekleniyor.

5 dekarlık Etkinlik Platosunda biri büyük, ikisi orta boy olmak üzere üç Protokol Otağı bulunan panayır alanında ortadaki büyük otağ, Türkiye ve bağımsız Türk devletlerine, diğer ikisi Özerk Türk Cumhuriyet ve Topluluklarına tahsis edilmiş.

Platonun kuzey cephesine kurulan Resmi Kurum Tanıtım Stantları, Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere çeşitli resmi kurum ve kuruluşlara ayrılmış.

Platonun orta alanına iki sıra halinde kurulan Ticari Stantlarda, panayıra anlamını katan ticari faaliyetler yürütülmeye çalışılacak.

Yedi Asırlık Panayır!

Panayırın yedi asırlık bir gelenek olduğu aktarılıyor.

Öte yandan etkinlik alanında Okhane, Hathane ve Kilimhane'de, geleneksel Türk sanat ve zanaat ürünlerinin tanıtılması hedefleniyor. Platonun batı cephesine kurulan Etkinlik Sahnesinde her akşam konser, sahne gösterisi ve sinema filmi var. Gündüz saatlerinde sahne yerel sanatçılar ve dans topluluklarına tahsis edilmiş durumda.

İspir Panayır Programı

İspir Panayırı Programı

İspir Panayırından Kareler

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
14 Eylül 2019 12:11
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}