BİLİYOR MUYDUNUZ?

Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde 200 Bin Eser Var! Peki Okuyan Var Mı?

Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde 200 Bin Eser Var! Peki Okuyan Var Mı?
Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde 200 Bin Eser Var! Peki Okuyan Var Mı?

Türkiye'nin En Önemli Kütüphanesi!

Türkiye'nin en önemli kütüphaneleri arasında yer alan Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi bünyesinde 202 bin 436 eser bulunduruyor. Akıllara takılan ise 'Okuyan Var Mı?' sorusu oluyor.

Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle ilan edilen '2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı' kapsamında Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesine, senato tarafından 11 Ocak 2019 tarihinde alınan kararla Prof. Dr. Fuat Sezgin adı verilmişti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin kütüphanesi on binlerce öğrenciye ve yüzlerce eğitimciye, bin 797'si el yazması, 978 Arapça, 63 Farsça, 30 bin 612 Osmanlıca (eski Türkçe) olan toplam 43 bin 413 eser ile Cumhuriyetin ilk yılları itibariyle yazılmış olan 159 bin 23 güncel eseri ile sizi bekliyorum diyor.

Sistem Üzerinden Ödünç Alma...

Öğrenci ve akademisyenlerin çip sistemi ile korunan bilgi kaynaklarına rahatlıkla ulaşabildiklerini belirten Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğr. Gör. Mahmut Arık, lisans ve ön lisans öğrencilerinin 3 kitabı 15 gün, yüksek lisans öğrencilerinin 21 gün, doktora ve üzeri öğrencilerin ise 5 kitabı 1 ay süre ile sistem üzerinden öğrenci kimlikleri ile ödünç alabildikleri bilgisini paylaştı.

Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde 200 Bin Eser Var

1954'ten 2014'e Yerel ve Ulusal Gazeteler Burada...

Kütüphane 1954 yılından beri basılan yerel gazeteler ile 2014 yılına kadarki tüm ulusal gazetelerin bulunduğu geniş bir gazete arşivi ile dikkat çekiyor.

Kaynak Elektronik Ortama Aktarılıyor...

Arık, '15 yıldır elektronik ortama aktarılan bilgi kaynaklarımız ve 47 veri tabanımız ile 198.460 elektronik kitap, 84.693 elektronik dergi ve 5.283 basılı dergimizle sınırsız makaleye ve birçok bilgiye kolayca erişim imkânı tanıyoruz. Kütüphane Arası İş Birliği Takip Sistemi (KITS) ve Türkiye Belge Sağlama Sistemi (TÜBESS) ile de istenilen her kaynağa yine ücretsiz bir şekilde ulaşım sağlıyoruz' diyor.

Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesinde 200 Bin Eser Var

Kaynak: Atatürk Üniversitesi

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
17 Eylül 2019 21:15
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza