BİLİYOR MUYDUNUZ?

Erzurumlu Kalemci Amcanın Sırrını Duydunuz Mu?

Erzurumlu Kalemci Amcanın Sırrını Duydunuz Mu?
Erzurumlu Kalemci Amcanın Sırrını Duydunuz Mu?

İşin Aslı Bildiğimiz Gibi Değil!

Erzurum'da Kalem Satıyordu, Peki Neden?

Erzurumlu olup 'Kalemci Amca' olarak bilinen ve isminin Dursun olduğunu öğrendiğimiz bu amcamızı tanımayan yoktur.

Bu yıl içerisinde vefat eden amcamızın kar, kış, soğuk demeden Cumhuriyet Caddesinde kimseye muhtaç olmamak için kalem sattığını tüm hemşehrilerimizin düşündüğünü biliyoruz. Lakin işin aslının hiçde öğle olmadığını sosyal medya paylaşımlarıya öğreniyoruz. İşte o detaylar...

Erzurumlu hemşehrilerimizden Habib Kopgir kalemci amcanın vefatından sonra sosyal medya yorumu ile işin perde arakasına ışık tutuyor. Kopgir, "Arkadaşlar bu amcamız kendi ihtiyacindan dolayi satış yapmiyordu, kazandigi para ne kadarsa Caferiye camisine gelir Mehmet Gürgür hocamiza verirdi... Hafızlarin ihtiyaclari için harcasin diye..."

Kızları Dahi Bilmiyordu!

Kopgir, "Bunu daha sonra öğrenen kızları iki ûç ayda bir gelirler babalarının yaptigi gibi yaparlar" diye ekliyor.

Bu ifadeler karşısında birçok yorumcu Kopgir'e, 'Bu aciklaman iyi olmadi...', 'Sırlar aşikar olmaz hafizim', 'Vefat eden kişinin güzel halleri konuşulur benim bildigim' ifadeleri ile cevap veriyor.

Kemci Amca Erzurum

İsmi Dursun'du!

Yorumculardan Kehribar Taşı, "Hey gidi Dursun emi... Onur'un gururun çalışkanlığın insanda vücut bulduğu şahsiyet... Mahalle komşumuzdur. Erzurum Üçkümbetlerden..."diyor.

Emekliydi Sıkıntısı Yoktu...

Bir başka hemşehrimiz Murat Başar, "Eski bir Mesai arkadaşımın amcasıydı. Maddi durumu iyiydi. Emekliydi. Sıkıntısı yoktu. Sattığı kalemden kazandığı parayı HAK yolda harcardı. Kalbi temiz, gönlü saf insan..."

Hacca Gitme Hikayesi...

Murat Başar'in ifadelerine göre: "Amcamız, Hacca gittiği sene müracaatların son günü akşam saat 16.30'da ön kayıt ücretini aynı büroda çalıştığımız yeğenine getirdi. Saf duygularla, "Benim kaydımı da yapın" dedi. Yeğeni biraz da sitemli bir şekilde, "Amca, bu saatte nasıl yetişecek?" dedi ve en kayıt ücretini alarak bankaya koştu. Yetişti.... Yani Erzurum'un o seneki son kaydı oldu... Sonra ne oldu biliyor musunuz...!? Hacı Amca'mızın Hac kur'alarında ismi BİRİNCİ sırada çıktı... İşte.... Başka söze ne hacet..."

Olanların Kıymetini Bilelim...

Yorumculardan Sümeyra Ayaz Demirbağ, "Allah Rahmet eylesin, her gördüğümde kalem alirdim ondan keşke yaşasa da yine alsam..." sözlerine paylaşımında yer veriyor. Ve bir çok yorum...

Görsel Kaynak: Barış Yolrulmaz

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
1 Ekim 2019 11:51
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza