SEKTÖREL HABERLER

Cağ Kebabın Mucidi Koç Palandöken Yenişehir'de!

Cağ Kebabın Mucidi Koç Palandöken Yenişehirde!
Cağ Kebabın Mucidi Koç Palandöken Yenişehir'de!

Koç Cağ Kebap Şube Sayısını Artırıyor!

Erzurum'da cağ kebabın işletme ruhu ile buluşmasının öncüsü Kemal Koç Palandöken ilçesi Yenişehir'de Buhara Hastanesi yanında yeni şubesi ile karşımızda.

Koç Cağ Kebap işletmecisi Fatih Koç, "Geçmişi Osmanlı dönemine dayanan, atalarımızın kebabı cağ kebap, İlk olarak Erzurum , Kars ve Artvin illerinin bazı ilçe ve köylerinde yapılmaktaydı. O dönemler “BİCO” ismiyle bilinen cağ kebap 1982 yılında Kurucumuz Kemal Koç tarafından Erzurum merkezde kebap severlerin beğenisine sunuldu" diyor.

O dönemler "Tortum Kebabı Cağlı" işletmenin olan tabela ismini müşterilerinin cağ kebap diye nitelendirmesinden ilham alan babası Kemal Koç tarafından "Koç Meşhur Tortum Cağ Kebap Salonu" olarak değiştirildiğini aktaran Fatih Koç, " Dilden dile dolaşan cağ kebap, tadanların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Yerli, yabancı turistlerin, sanatçıların, siyasetçilerin, bilim ve ilim adamlarının uğrak mekanı haline gelen Koç Cağ Kebap Salonu, her geçen gün üstün kalite ve hizmet anlayışıyla zirvedeki yerini koruyor. Müşterilerinin teveccühüne mazhar olan cağ kebabın dünya çapında tanınması ve tadılmasını hedefleyen bizler farklı şehirlerde şubeler açarak, cağ kebabı yaygınlaştırdık."

Cağ Kebabın Mucidi Koç Palandöken Yenişehir'de!

Koç, Neden Cağ Kebabın Mucidi?

Koç Cağ kebap Salonu olarak Erzurum, Antalya ve son olarak Ankara illerinde hizmet verdiklerini ifade eden Koç, "Firmamız cağ kebabın patentini alarak "Koç Meşhur Tortum Cağ Kebabı" ismini markalaştırdı. Böylece babam Kemal Koç'ta "Cağ Kebabın Mucidi" ünvanını kazandı" diyor.

Ayrıca, Erzurum'un ilk özel televizyonu Kanal 25'in de Yönetim Kurulu Başkanı olan Kemal Koç 81. Yılın Altın Adamı ödülüne layık görülmüştür. Koç cağ kebap salonlarına uğradığınızda aynı zamanda bir şair olan Kemal Koç'un kaleme aldığı “Önemli Olan İçindekiler” adlı (ücretsiz) şiir kitabından istemeyi unutmayınız…

Cağ Kebabın Mucidi Kemal Koç Kimdir?

Cağ Kebabın Mucidi Kemal Koç Kimdir?

1948'de Erzurum'un Tortum ilçesinin Pehlivanlı Köyünde dünyaya geldi. Kendisi ilkokul mezunu olup 1963 yılından 1982 yılına kadar çeşitli illerde farklı hizmet sektörlerinde çalıştı.

1982 yılında işletmekte olduğu otelin bir odasını 4 masa 1 ocak ile kebap salonuna dönüştürdü ve günümüze kadar cağ kebabın mucidi olarak tüm dünyada tanındı.
Ayrıca Erzurum Yayıncılık A.Ş.nin yönetim kurulu başkanlığını da yapmaktadır.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
2 Ekim 2019 21:03
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza