ERZURUMLU ÜNLÜLER

Erzurum'da İftar Saatlerine Çat Kapı İle Damga Vuran Halil Daldal!

Erzurumda İftar Saatlerine Çat Kapı İle Damga Vuran Halil Daldal!
Erzurum'da İftar Saatlerine Çat Kapı İle Damga Vuran Halil Daldal!

Misafirsiz İftar Sofraların Olmadığı Dönem!

Erzurum'da Ramazan aylarında Kanal 25'te sunduğu Çat Kapı programı ile Halil Daldal bir döneme damga vurdu. O dönem iftar sofraları misafirsiz olmadı. Her ev 'O Geldi!' diye iftar saatinde çalan kapıya koştu...

Erzurum'un Tortum İlçesinde 1954 yılında Pehlivanlı beldesinde dünyaya gelen Halil Daldal iyi bir Hafız olarak bilinir. Dostları onun imajıyla köylülerinden her zaman farklı olduğunu iletiyor.

Erzurumlu gazetecilerde Oktay Polat , omuzlarına varan saçlar, bağrı açık gömlekler, İspanyol paça pantolonlar giyen Halil Daldal'ın kendine has giyim tarzı oluşturarak öyle takıldığını aktarıyor.

Elektrik Direğinden Düşerek Bir Gözünü Kaybetti...

Türkiye Elektrik Kurumu (TEK)de çalışan Daldal, arızayı gidermek için çıktığı direkte elektrik çarpması sonucu yere düşerek bir gözünü kaybetti. Malulen emekli oldu.

Erzurum'da İftar Saatlerine Çat Kapı İle Damga Vuran Halil Daldal!

Kanal 25 ve Daldal!

Gazteci Polat Milletin Sesi gazetesindeki köşesinde, 1992 yılında cağ kebap salonu sahibi köylüsü Kemal Koç'un Kanal 25 Tv'ye ortak olmasıyla Halil Daldal'ın da televizyonculuk sektörüne atıldığını yazıyor.

Çat Kapı Programı...

Halil Daldal yıllarca Kanal 25 ekranlarında yayınlanan bir zamanlar Ramazan aylarının vazgeçilmezi olan Çat Kapı Programı ve iftar sonraları yapılan müzik eğlence programlarının sunuculuğunu yaptığını ifade eden Polat, " Esprili kişiliği ve kullandığı ‘Canımsın' gibi hitaplarla akıllara kazındı Halil Daldal… Kendi tabiriyle cıvıl cıvıl bir adamdı..." diyor.

Kaynak: Milletin Sesi Gazetesi Oktay Polat

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
7 Ekim 2019 19:33
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza