GÜNCEL

Palandöken'in Ağaçlandırılması İçin Büyük Bir Adım!

Palandökenin Ağaçlandırılması İçin Büyük Bir Adım!
Palandöken'in Ağaçlandırılması İçin Büyük Bir Adım!

Protokol İmzalandı Fidanlar Dikiliyor!

Türkiye'de kış turizminin önemli merkezlerinden Erzurum'un Palandöken dağı ağaçlık ve yem yeşil bir görüntüye kavuşması için adımlar atılıyor.

Bu bağlamda 2019-2020 yılı Fidan Dikim sezonu, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan 'Daha Yeşil Bir Türkiye' işbirliği protokolü kapsamında Palandöken dağında fidan dikim etkinliğine start verildi.

Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında denetimli serbestlik kapsamındaki yükümlülerin ve açık ceza infaz kurumundaki hükümlülerin ağaçlandırma işlerinde çalıştırılmasına ilişkin işbirliği protokolü kapsamında Palandöken dağında Erozyon Kontrol çalışmaları yapıldı. Adalet Bakanlığı birimleri protokol gereği 10 ha'lık sahada çalışma yapacaklar.

Bu çerçevede bölgede fidan dikimleri ile fidan bakım işleri ise Adalet Bakanlığı'nın Erzurum da ki birimleri tarafından yapılacak. 10 ha'lık sahaya toplam 10 bin adet Sarıçam fidanı dikilmesi planlanıyor.

Konuya ilişkin Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay, “Tarım ve Orman Bakanlığımız ve Adalet bakanlığımız arasında imzalanan 'Daha Yeşil Bir Türkiye' protokolü ile denetimli serbestlik kapsamındaki ‘Açık Ceza İnfaz Kurumundaki' hükümlülerin ağaçlandırma işlerinde çalıştırılabilmesine yönelik işbirliği yapılarak yükümlü ve hükümlülerin toplum entegrasyonuna büyük bir katkı sağlanması amaçlanmaktadır" dedi.

Böylelikle yürütülecek çalışma ile yer yer eleştirilere neden olan Palandöken dağının ağaçlandırlması çözüme kavuşmuş olacak.

Palandöken'in Ağaçlandırılması İçin Büyük Bir Adım!

Bir Haftada 10 Bin Fidan...

Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı ise "Bir haftalık süreç içerisinde Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğümüzde yükümlü olarak çalışan arkadaşlarımız, Açık Caza İnfaz Kurumu hükümlülerimiz şurada bu alanda 10 bin fidan dikerek bölgenin ağaçlandırılmasına katkıda bulundular.”

Vali Kayak Merkezi Sezona Hazırlanıyor...

Erzurum Valisi Okay Memiş, yaklaşık 3-4 aydır Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kayak pistlerini kışa hazırladıklarını bunun yanında ağaçlandırma çalışmalarına büyük bir önem verdiklerini söyledi.

En Az 5 Milyon Fidan...

Vali Memiş, “Bize kalan miras, aşağıda görüyorsunuz rakım 2000 ile 2500 arasında zamanında dikim yapılmış ve ağaçlar büyümüş. Biz bu ağaçları izleyecek miyiz, yoksa tıpkı zamanında yapılan dikim gibi biz de dikim yapacak mıyız? Biz de dikim yapacağız. Bu alanda, özellikle kayak merkezi olarak tespit edilen alanda 1 metrekare boş yer bırakmayacağız. Buraya en az 5 milyon fidan dikeceğiz. Fidan dikimlerinde birinci öncelik Palandöken, daha sonra Uzundere, Tortum Gölü olacak” dedi.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
10 Ekim 2019 22:46
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}