YEME İÇME HABERLERİ

Vedat Milor: Bu Döner Diğer Dönerler ile Kıyaslanmaz!

Vedat Milor: Bu Döner Diğer Dönerler ile Kıyaslanmaz!
Vedat Milor: Bu Döner Diğer Dönerler ile Kıyaslanmaz!


Dünyanın En İyi Yaprak Dönerinin Erzurum'da Olduğunu Biliyor Muydunuz?

Yaprak Döner Sevenlere Gurme Vedat Milor'dan Tavsiye, Erzurum'da Dönerci Hacıbaba'ya Uğramalısınız!

Ünlü yemek eleştirmeni Vedat Milor, NTV'de yayınlanan tadı damağımda programı ile Erzurum'un döner denildiğinde akla gelen adresi Dönerci Hacıbaba'ya konuk olur. Peki Dönerci Hacıbaba için 'Neler söyledi?' işte detaylar...

Dünya çapında takip edilen Gastromondiale adlı gastronomi sitesinin kurucu editörü olan Vedat Milor, kendi için bazı çok özel lezzetler olduğunu, bu lezzetlerden hiç vaz geçmek istemediğini, devamlı yesede bıkmayacağını ifade ediyor. Bunlardan bir tanesinin köfte, bir tanesinin kuru fasulye ve bir tanesinin de döner olduğunu söylüyor.

Milor Neden Dönerci Hacıbaba'da?

İyi bir dönerci şurada, burada diye haber aldığında hemen not ettiğini aktaran Vedat Milor, "Daha yıllar önce ben Erzurum Hacıbaba'nın notunu almıştım. Nezih şık bir yer..."diyor.

Dönerci Hacıbaba'yı Kim Kurdu?

İşletmenin 2. kuşak sahibi Recai Emeç Vedat Milor'a, babası Celal Emeç'in 1964'de Dönerci Hacıbaba müessesini Erzurum'da kurduğunu anlatıyor.

Lezzetinin Sırrı Ne?

Vedat Milor döner kokusuna artık dayanamıyor ve sohbete virgül atıyor.

Sırf koyun eti kullanıldığını öğrendiği dönerin tadına bakıyor. İşletmeci Recai Emeç, Doğu Anadolu Bölgesi ve Erzurum yöresine has mor koyun kullandıklarını, ayrıca Erzurum'un İspir ilçesinde yetişen Reyhan otunu etin terbiyesinde kullandıklarını yanı sıra serviste döner üzerine serptiklerini aktarıyor.

Vedat Milor: Bu Döner Diğer Dönerler ile Kıyaslanmaz!

Hacıbaba Döneri Çok Lezzetli!

Tadına baktığı Hacıbaba Dönerinin çok lezzetli olduğunu ifade eden Vedat Milor, "Güzelce terbiye edilmiş ve birazda sulanmış" diye konuşuyor.

İşletmeci Recai Emeç dönerlerini, Hacıbaba'ya has bir salamura şekli ile 2-3 gün terbiye edip beklettiklerini söylüyor. Kaya tuzu ayrıntısını kaçırmayan Vedat Milor, dönerdeki lezzetin sebeplerinden birinin kaya tuzu olduğunu belirtiyor.

Sadece Erzurum'da Mı Var?

Dönerci Hacıbaba'nın sadece Erzurum'da mı olduğunu soran Vedat Milor, bu dönerin sadece Erzurum'da olduğunu öğreniyor.

Etin lezzetli olduğunu söyleyen Vedat Milor, "Yaprak dönerin güzelliği bütün et olması" diyip hayvanın nerelerinin kullandığını öğrenmek istiyor. İşletmeci Emeç, kullanmadıkları yerleri sıralıyor. Bunların gerdan, incikler ve hayvanın kuyruğu ile karın boşlukları olduğunu aktarıyor.

İstanbul'da İşletmeler Koyun Kullanmıyor Siz Neden Kullanıyorsunuz?

İstanbul'da dönercilerin koyun kullanmadığını dile getiren Vedat Milor, en çok yüzde 20 falan kullandıklarını ve Hacıbaba Döner'in daha çok lezzetli olduğunu ifade ediyor.

Emeç, Doğu Anadolu'da yetişen Mor koyunun özelliğinin kokmaması olduğunu sözlerine ekliyor. Araya Milor giriyor ve 'Kusura bakmayın ama dana hiç bir zaman bu lezzeti vermez. Çok lezzetli..."diyor.

Vedat Milor: Bu Döner Diğer Dönerler ile Kıyaslanmaz!

Milor Diğer Dönerlerle Kıyaslayor, Peki Sonuç?

Vedat Milor programı kapatırken, Erzurum'da çok lezzetli bir döner yediklerini vurguluyor. Milor, "Bunu İstanbul'da yediğim yaprak dönerlerle kıyaslıyorum ama kıyaslamak çok zor" diye ekliyor.

Milor'un Erzurum'a Gelenlere Tavsiyesi!

"Gerçekten Dönerci Hacıbaba'nın, koyun etinden yapılan döneri daha lezzetli" diye üzerine basa basa söyleyen Milor, tek eleştirisinin doğal gaz ile yapılması olduğunu, "Yani birde bunu odun ateşinde yapsalar daha da mükemmel olacak" diyip, "Erzurum'a gelirseniz bu dönerin tadına bakmanızı tavsiye ederim" diyor.

Vedat Milor: Bu Döner Diğer Dönerler ile Kıyaslanmaz!

Peki Milor Hacıbaba Döner'e Kaç Yıldız Veriyor?

Bu arada, Hacıbaba döneri mor koyun etinden, yağı yerinde ve dana etinden hazırlanan dönerlere göre çok daha lezzetli, yanında terbiyeli soğan, süzme yoğurt ve cacık ile eşsiz bir bileşim oluşturuyor.

Vedat Milor, "Pişirme tekniklerini değiştirseler Dünyanın en iyi yaprak dönerini yaparlardı" dediği Hacıbaba'ya, lezzet ve fiyat için 5 yıldız veriyor.

Dönerci Hacıbaba Nerede?

İsmetpaşa Cad. Erzurum Emniyet Müdürlüğü Karşısı No : 15 Yakutiye / Erzurum
Rezervasyon: (0442); 234 40 33

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
10 Kasım 2019 12:35
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}