EKONOMİ

ŞEHİRDER'den CAT-3 Sistemi THY ve Turizm Lobileri İçin Zehir Zemberek Açıklama!

ŞEHİRDERden CAT-3 Sistemi THY ve Turizm Lobileri İçin Zehir Zemberek Açıklama!
ŞEHİRDER'den CAT-3 Sistemi THY ve Turizm Lobileri İçin Zehir Zemberek Açıklama!


ŞEHİRDER'den Basın Açıklaması

THY, DHMİ ve Turizm Lobileri Ne Yapmaya Çalışıyor?

Bulunduğu bölgenin ağabeyi şehri olan Erzurum'da uçuş hizmetlerinde yaşanan problemlere her geçen gün bir yenisi eklenirken, sivil toplum kuruluşundan basın açıklaması geldi.

Sorunlara çözüm bulununması için çalışmaların sürdüğü düşünülen bugünlerde ŞEHİRDER'den basın açıklaması geldi. 'Erzurum'da Havalimanı 62 Yıldır Hizmet Veriyor' başlıklı basın açıklamasından ilk olarak Erzurum'un hava taşımacılığında tarihi geçmişi özetleniyor. 1968'de yılda 300 bin yolcu kapasitesine ulaşmışıldığı aktarılıyor.

Basın açıklamasında, 24 saat hizmet verir durumdan, Aralık 2019 itibariyle Erzurum havalimanının 8 saat hizmet verir duruma düştüğüne dikkat çekiliyor.

ŞEHİRDER'den CAT-3 Sistemi THY ve Turizm Lobileri İçin Zehir Zemberek Açıklama!

THY Erzurum'u Fahiş Fiyatlara Mahkum Mu Ediyor?

Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Palandöken ve Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne yanı sıra şehrin kültür ve tabiat varlıklarına yaptıkları ciddi yatırımlara vurgu yapılan açıklamada, "Geçen sene “Bir Milyon Turist” hedefiyle şehirde bir heyecan yaratmalarından sonra hiçbir açıklama yapmadan ve gerekçe göstermeden THY Erzurum'da uçak sefer sayılarını düşürmeye başlamış, talebi karşılamayan seferler nedeniyle bilet fiyatları birdenbire artmıştır. Daha evvel de Erzurum-Antalya, Erzurum-İzmir direkt seferlerini kaldıran THY Erzurumluyu aktarmalı uçuşlara ve fahiş fiyatlara mahkûm etmiştir" deniliyor.

İşin İçinde Turizm Lobileri Olabilir Mi?

İyi niyetli olmak istediklerini aktaran ŞEHİRDER yönetimi, "Ama aklımıza turizm lobileri de gelmiyor değil. Uçak yokluğundan yüksek irtifa kamp merkezi için şehrimize gelmek isteyip gelemeyen futbol takımlarını biliyoruz. Uçak yokluğundan ve fahiş fiyatlardan iptal edilen kongreler, toplantıları biliyoruz. Bir öğretim üyesi bir doktora jürisi için, bir teknik eleman sektörüne eğitim vermek için gelecek olsa bilet fiyatları nedeniyle şehrimize gelmediklerini biliyoruz..."

Turizm Sektörü ve Diğer Bileşenlerin Durumu!

Otel ve seyahat işletmeleri ile turizm sektörünün diğer bileşenlerinin yanı sıra bir şehrin ekonomisinin, sosyal hayatının ve moral değerlerinin felç olduğu ileri sürülen yazıda, "Erzurum merkezli direkt seferlerin kaldırılması ve Ankara, İstanbul gibi seferlerin azaltılması nedeniyle bugün Erzurum'da aktarmalı uçuşların bilet fiyatı 800,00 TL, direkt uçuşlar ortalama 300-500,00 TL civarındadır. Bu fiyatlar normal değil. 850,00 TL'ye aktarmalı Erzurum-Bursa seferi ülkenin standartlarına göre uluslar arası uçuş fiyatlarına denktir" ifadelerine yer veriliyor.

Uçak Bilet Fiyatlarının CAT-3 Sistemi İle Alakası Var Mı?

Açıklamada, bundan iki ay evvel hava yolu şirketleri ile yapılan toplantıda iç hat uçak biletlerinde tavan fiyatın 450,00 TL'yi geçmeyeceği kararı alındığı ve kamuoyuna duyurulduğu hatırlatılarak, "Bugün Erzurum-İstanbul son baktığımız bilet 470,00 TL, aktarmalı Bursa uçağı 850,00 TL'dir. Tüm bu bilet fiyatları Erzurum Havalimanı'nın zemininde yapılacak düzenlemeden önce de böyleydi. CAT-3 sisteminin gecikmesiyle alâkası yok.

Aynı gün (7 Ocak 2020'de) Erzurum- Ankara uçuşu 450,00 TL iken Erzincan – Ankara uçuşu 111,00 TL'dir. Bunun matematiği, sistematiği bizi hiç ilgilendirmez. Yan yana iki şehir… Biri 60 senedir uçuş yapılan şehir. Vatandaş ödeyeceği paraya bakar. Burada kesinlikle Erzurum'un ve Erzurumlunun mağduriyeti söz konusudur" denildi.

ŞEHİRDER'den CAT-3 Sistemi THY ve Turizm Lobileri İçin Zehir Zemberek Açıklama!

Erzurum Öfkeli Mi?

ŞEHİRDER açıklamasında, "Yazın sökülen pistlerin güze ve kışa yetiştirilmemesi, fahiş bilet fiyatlarının ardından uçuşların iptal edilmesi, iyice azaltılması noktasına getirince Erzurum'un isyanına neden oldu. Bir şehir öfke kusuyor THY'den hiçbir yetkiliden şehri tatmin eden bir açıklama yok. Yapılan açıklamalar kuru birkaç söz"deniliyor.

İşte açıklamada diğer detaylar:

"12 Haziran 2019'da yetkililerin büyük bir heyecanla ve müjdeyle duyurdukları “Erzurum Havalimanına uçakların 175 metreye kadar olan sisli havalarda bile rahatlıkla iniş yapabilmeleri için Kategori 3A (CAT-3A) sistemi kuruluyor.” haberi maalesef yüklenici firmanın ve onu denetlemesi gereken yetkililerin aymazlığı nedeniyle telafisi imkânsız zarar verdi Erzurum'a…

Bu sistemle birlikte kışın uçak seferleri artırılan kış turizminin canlandırılması hedefleniyordu, tersi oldu. Sabah ve akşam seferleri kaldırılan Erzurum'a günübirlik kimse gelemeyecek artık. Yahut Erzurum'dan Ankara'ya sabah gidip işini halledip gece Erzurum'a dönemeyecek bir iş adamı, akademisyen, hasta vb. … İnsanımızın bütçesi hem fahiş bilet fiyatlarıyla hem ekstra masraflarla iyice zarara uğratılacak. İş kaybını demiyoruz bile…

Erzurumlu sekiz aydır daha ucuz olduğu için uçağa Erzincan'dan, Trabzon'dan, Kars'tan biniyor. Bu, bölgenin lokomotifi olan, kadim şehrin halkıyla, Erzurumla dalga geçmektir. Oldu olacak, Erzurum'u diğer illere bağlasınlar! THY Yönetim Kurulu'na soruyoruz: Erzurum'a reva görülen muameleyi Erzurum ölçeğinde etrafımızdaki hangi şehre yapabilirlerdi: Trabzon'a, Van'a, Diyarbakır'a…? Hangisine?

Sesimizi Cumhurbaşkanına Duyurmak İstiyoruz!

Erzurum'a reva görülen şudur: Yakın tarihe kadar uçağa binmek çok lüks sayılan ülkede Anadolu'nun her yerine havaalanı yapıp uçakla seyahati ucuzlatarak uçağı halkın hizmetine sunan Sayın Cumhurbaşkanımızın çabalarını sabote etmektir. Sonra Erzurum'u ötekileştirmektir. Gerek uçak sefer sayısının azlığı, gerek bilet fiyatlarıyla Erzurum dejavu yaşıyor. Erzurum'da uçakla seyahat etmek, 30 sene evvel olduğu gibi hem çok lüks hem sıkıntılı…
Tüm bunlardan sonra ŞEHİRDER olarak biliyoruz ki uçak seferleri ve biletleriyle ilgili bu olumsuz durumlar Erzurum'da göçü hızlandıracaktır, Erzurumluya kenara itilmişlik duygusu yaşatmaktadır, sahipsizlik duygusunu yüreğine kadar hissetmektedir Erzurum. Bu durum şehrin ekonomisini, iş dünyasını, sosyal hayatını, sporunu, kültürel hayatını, eğitim ve sağlık sektörünü, kısacası hayatın her alanını yakından ilgilendirmekte ve maalesef hızla geri götürmektedir.
Sesimizi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak istiyoruz. THY Yönetim Kurulu Başkanı'nı Erzurum'a STK'lerle ve basın mensuplarıyla yüzleşmeye, yapacağı açıklamayı bizzat yüzümüze yapmasını, bizleri ikna etmesini bekliyoruz. Aksi halde istifa etmesini, bu işi liyakat ehline bırakmasını istiyoruz. Aynı şekilde pistleri, CAT-3 sistemini yetiştiremeyen DHMİ müdürünü de istifaya davet ediyoruz.

Bu konuda şehrin meselesine sahip çıkan başta basın mensuplarımız olmak üzere, STK temsilcilerimize, memleket sevdalılarına teşekkür ediyor, ancak birbirimizden alacağımız güçle şehrimizin sesini duyurabileceğimizi yineliyor, Erzurum'a yaşatılan bu haksızlığın bir an evvel son bulmasını umuyoruz."

Şehirder Yönetim Kurulu

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
4 Aralık 2019 14:54
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}