GÜNCEL

Erzurum İçin Yeni Koronavirüsü Tedbiri

Erzurum İçin Yeni Koronavirüsü Tedbiri
Erzurum İçin Yeni Koronavirüsü Tedbiri

İçişleri Bakanlığı Açıkladı!


14 İl İçin Yeni Koronavirüs 'Covid-19' Tedbiri...

İçişleri Bakanlığı Corona virüs tedbirleri çerçevesinde, 26 Ağustos’tan itibaren Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat'ta sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

14 il içerisinde yer alan Erzurum’da da 26 Ağustos’tan itibaren sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyek.

 

 

İçişleri Bakanlığı valilere corona virüsü tedbirleri konulu genelge gönderdi. Salggının kalabalık ortamlarda daha hızlı yayıldığı belirtilen genelge de valilere gelin alma ve kına törenleri dahil düğün, nişan, sünnet düğünü gibi etkinliklerin en kısa sürede durdurulması istendi. 

Genelgede yine daha önce valiliklere gönderilen genelgeyle salgının seyrinin takip edilerek artış ve azalışlara göre il bazında ilave tedbirlerin de alınabileceği belirtilerek alınan tedbirler şu şekilde sıralandı:

Aralarında Erzurum'unda olduğu 14 ilde; sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere müsaade edilmeyecek. Düğün ve nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanması sağlanacak.

Düğün salonlarındaki koltuk düzeni oyun pisti alanlarını da kapatacak şekilde düzenlenecek.

Toplu yemek dahil her türlü yiyecek-içecek ikramı durdurulacak.

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğün ve nikah merasimlerine katılması yasaklanacak.

Bu illerde her düğün ve nikah merasimine en az bir kamu görevlisinin görevlendirilerek denetim yapılacak.


Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat'ta 26 Ağustos tarihinden itibaren uygulanmaya başlanılacak.

Bu illrde yasağa uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282'nci maddesi gereğince idari para cezası verilecek. Aykırılığın durumuna göre kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılacak, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195' inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacak. 

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
25 Ağustos 2020 19:53
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}