BİLİYOR MUYDUNUZ?

Erzurum’da Bundan Tam 56 Yıl Önce Çıkan Bir Yangın ve 66 Şehit!

Erzurum’da Bundan Tam 56 Yıl Önce Çıkan Bir Yangın ve 66 Şehit!
Erzurum’da Bundan Tam 56 Yıl Önce Çıkan Bir Yangın ve 66 Şehit!

Şüheda Otağı Erzurum’da Yaşanan Acı Olay!


7 Aralık 1966’ya gidiyoruz. O gece Erzurum Yeşildere 247. Piyade Alayı koğuşunda vuku bulan yangın ve 66 vatan evladının şehadet şerbeti içmesi…
 

Bu içeriği sayfalarımıza Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği paylaşımından aktarıyoruz.


Vatan savunmasında sivil-asker binlerce insanın hayatını kaybettiği Erzurum, şair ve yazarlar tarafından “Şüheda Yurdu” olarak tarif edilirken, 1966 yılında 66 Mehmetçik’in şehit düştüğü facia ise, hafızalardaki tazeliğini halen daha koruyor.

Erzurum’da Bundan Tam 54 Yıl Önce Çıkan Bir Yangın ve 65 Şehit!

Erzurum’da Sıfırın Altında 40 Derecede Patlama!

Erzurum’un Dumlu bucağında konuşlu bulunan 247. Piyade Alay Komutanlığı’nda, 8 Aralık 1966’da meydana gelen bir patlamada, 66 Mehmetçik’in yanarak şehit olduğu öğrenilirken, faciaya, erlerin yattığı koğuştaki benzin bidonunun neden olduğu ifade edildi.

Hava sıcaklığının, sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü bir gecede meydana gelen patlama, vatani görevini yapan 66 Mehmetçik’e şahadet rütbesi kazandırırken, Dumlu ve yöresini ise ‘Şüheda Mekanı’ haline getirdi.

Erzurum Dumlu'da 1966 Bir Yangın ve 65 Şehit

Patlamada şehit düşen 66 Mehmetçik için Erzurum’da on binlerin katıldığı bir cenaze töreni düzenlenirken, şehit erlerin tamamı Dumlu bucağına bağlı Gökçedere’de toprağa verildi.

Erzurum’daki cenaze törenine, sivil ve askerlerden oluşan devlet ricali katılırken, 66 Mehmetçik için Ankara’da, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’de de özel bir tören düzenlendi. Bu olay, İstanbul ve Erzurum basınının manşetlerinden günlerce inmezken, Erzurum, binlerce şüheda gibi, yanarak şehit düşen 66 Mehmetçik’i de, büyük bir gurur ve şerefle bağrında barındırıyor.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
7 Aralık 2021 14:24
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza