TEKNOLOJİ
Bu Oyunda Görev: Erzurum Soğuğunda Hayatta Kalmak!
Bu Oyunun Adı Erzurum!
Bir Türk geliştiricinin üzerinde çalışarak online oyun platformları üzerinden yayımladığı 'Erzurum' oyunu, yayımlanan oynanış videosu ile dikkatleri üzerine çekti. Türkçe dil desteğinin bulunduğu oyun içerisinde bazı yöresel dokular yer alıyor.
Sosyal medyada gündeme gelen 'Erzurum' oyunu, bölgedeki zorlu kış şartlarını ele alıyor. Doğada tek başına kalan bir kişinin yaşam mücadelesi verdiği ve hayatta kalmak için efor sarf ettiği ettiği oyun, belirli modları içerisinde barındıracak. Oynanış ve grafikler bakımından The Long Dark isimli oyunu çağrıştıran 'Erzurum', Taylan karakterinin çevresinde gelişen olaylara tanık edecek.
OYUN MODLARI
HİKAYE : Kahramanın oyun boyunca karşılaştığı olayları ve hikayenin sonunu keşfetmek için Hikaye modunu oynayın.
SERBEST MOD : Eğer hikaye moduyla aynı mekaniklere sahip sonsuz bir oyun modu istiyorsanız, Serbest mod tam size göre. Eğer oyuncu ölürse, en son kayıttan devam edebilir. Tam anlamıyla sonsuz bir oyun modudur.
MEYDAN OKUMALAR : Bu bölüm, daha zor bir oyun deneyimi isteyen tecrübeli oyuncular içindir. Çeşitli türde meydan okumalardan birini seçerek kendinizi deneyebilirsiniz. Bu türlerden bazıları bitmeyen fırtına, daha soğuk hava, zamanlı görevler, daha fazla yırtıcı hayvan vb.
BÜYÜK AÇIK DÜNYA
9 kilometrekarelik alanıyla, oyun dünyası size çok sayıda keşfedilecek alan sunuyor. 30'dan fazla bölge keşfedilmeyi bekliyor.
DİNAMİK HAVA, SICAKLIK VE ZAMAN
Hava, sıcaklık ve zaman birbirleriyle bağlantılıdır. Güneşli yada bulutlu gün, dondurucu gece, sabah ayazı gibi gerçekçi doğa olayları dinamik olarak oluşur. Ayrıca hafif kar yağışı, yoğun kar yağışı, kar fırtınası, sisli hava gibi hava olayları da rastgele oluşur.
KENDİNİ SICAK TUT
Odun yada kömür toplayıp sobada ateş yak. Arkana yaslanıp sıcak çayını yudumlarken pencereden bembeyaz karın yağışını izle.
BİRİNCİ ŞAHIS VE ÜÇÜNCÜ ŞAHIS
Oyun içinde değiştirilebilen iki kamera açısı : Birinci şahıs ve üçüncü şahıs.
ORTAMLARI YAĞMALA
Dünyayı keşfet ve hayatta kalmana yardımcı olması için yemek, yakıt, cephane, giysi, tıbbi ürün, araç gereç ve zanaat malzemeleri topla.
ZANAAT VE YEMEK TARİFLERİ
Basit aletler, gelişmiş aletler, elektronik aletler, cephane ve daha fazlasını yapmak için malzeme topla. Kebap, tarhana çorbası, Türk kahvesi, ekmek gibi lezzetli yiyecekleri pişirmek için gıda malzemeleri topla.
SİLAHLAR
Kendini kana susamış yırtıcı hayvanlardan korumak için tabanca, tüfek gibi silahlar bul.
AVLA YADA AVLAN
Yemek için geyik, tavşan avla. Ayılara, kurtlara ve yaban domuzlarına av olmaktan kaçın.
Oyun Steam'de Yerini Aldı!
Proximity Games, Erzurum'da geçen bir hayatta kalma oyunu olan "Erzurum" ile Steam'de yerini aldı. Oyun, yakın zamanda erişime açılacak.
Erzurum'la başa çıkmak
Oyunda Taylan adından bir karakteri canlandıracağız. Taylan, kışın ortasında yaya olarak Erzurum'un ıssız bölgelerinde dolaşmaya başlıyor. Sonrasında ise bir göktaşı düşmüş ve bu olaydan ağır şekilde etkilenmiş bir bölgeye farkında olmadan giriş yapıyor.
Oyunda rakiplerimiz ise dondurucu soğuklar, açlık, susuzluk ve vahşi doğa oluyor. Etraftan odun ve kömür toplayıp onları yakarak ısınıyor, uyuyacak yatak bulmaya çalışıyor, ilaç ve silah gibi farklı ihtiyaçlarımızı da karşılamaya uğraşıyoruz.
Oldukça geniş olan oyunun haritası 9 kilometrekarelik bir alana yayılıyor. Oyunun içinde keşfedilebilecek 30'dan fazla farklı bölge yer alıyor. Ayrıca çevre şartlarının da dinamik olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Erzurum 20 Ocak'ta erişime açılacak!
Oyunun bir hikaye modu, bir sonsuza kadar uzayan serbest modu ve çeşitli zorluklara sahip olan meydan okumalar modu bulunuyor. Bu modlarda oyuncuların farklı Oyun içinde topladığınız kaynaklarla çeşitli ekipmanlar üretebilmeniz de oyunu daha uzun süre ve farklı şekillerde oynanabilir kılıyor.
Oyun şu anda Steam'de yer alıyor. Oyuna ulaşmak isteyenler bu bağlantıyı kullanarak Erzurum'un Steam sayfasına ulaşabilir. Oyunun çıkış tarihi olarak ise 20 Ocak 2021 işaret ediliyor. Türk oyun geliştiricilerinin daha aktif olduklarını görmek ve onları desteklemek de bizleri çok mutlu ediyor.
Kaynak: hurriyet.com.tr / webtekno.com
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}{{item.YorumMetni}}