GÜNCEL

Erzurum’da ki 6 Yüzen Adada Bakın Neler Oluyor!

Erzurum’da ki 6 Yüzen Adada Bakın Neler Oluyor!
Erzurum’da ki 6 Yüzen Adada Bakın Neler Oluyor!

Tortum Zökün Gölü Yüzen Adalar!


Yıllardır Turizme Kazandırılması beklenen adalarda, Erzurum’un gelmiş geçmiş en çalışkan valilerinden Okay Memiş ile başlayan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Tortum Zökün Gölü üzerindeki 6 yüzen ada da neler olduğunu açıklayan bilgiler.

Erzurum valiliği geçtiğimiz günlerde sosyal ağlar üzerinden konuya ilişkin bir paylaşıma imza attı. Vali Okay Memiş Başkanlığında Tortum ilçesi Zökün Gölü’ndeki 6 yüzen adanın turizme kazandırılması amacıyla yapılacak tesislerle alakalı bir değerlendirme toplantısı yapıldığını duyurdu.

Toplantıya; Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, YİKOB ve belediye personellerinin katıldığı aktarıldı. Yapılan paylaşım ile geçen yıl gündeme taşınan çalışmaların sürdürüldüğü ve takip edildiği ortaya konuldu.

KUDAKA ve Tortum Belediyesi Proje Protokolü İmzalandı

KUDAKA ve Tortum Belediyesi Proje Protokolü İmzalandı!

Bu arada “Sektörel Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Altyapı Programı” kapsamında desteklenen ve Tortum Belediyesi tarafından uygulanacak olan “Tortum Yüzen Adalar Turizme Kazandırılıyor” projesinin protokolü ise KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider arasında imzalandı.

Erzurum şehir merkezine 54 km uzaklıktaki Tortum ilçesinin Zökün Gölü'nde bulunan yüzen adaların il ve ülke turizmine kazandırılması için başlatılan yatırım çalışmaları ise sürüyor.

Erzurum Tortum Zökün Gölü Yüzen Adalar

Projede Neler Var?

Türkiye'deki örneklerinden büyük ve önemli turizm potansiyeline sahip bu doğal yapıların tanınırlığının artırılması amacıyla hazırlanan proje ile kompleks bir tesis yapılması planlanıyor.

Yaklaşık olarak 4,3 milyon TL bütçeye sahip projenin 1,5 milyon TL'si KUDAKA tarafından karşılanacak.

Restoran, seyir terası, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve çevre düzenlemesi çalışmalarını içeren proje kapsamında kurulacak tesis sayesinde yerli ve yabancı turistlere yüzen adaları görebilecekleri, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ve keyifle zaman geçirebilecekleri sosyal bir alan sağlanmış olacak.

Erzurum Tortum Zökün Gölü Yüzen Adalar

Yerel Üreticiler Projede Unutulmamış!

Proje kapsamında, restoranda satışı yapılacak ürünlerin satın alımı için yerel üreticilere öncelik verilecek ve bu sayede bölge ekonomisine katkı sağlanırken yöresel ürünlerin de tanıtımının yapılması planlanıyor.

Erzurum Tortum Zökün Gölü Yüzen Adalar

Erzurum Tortum Zökün Gölü Yüzen Adalar

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
24 Mayıs 2021 00:07
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}