EKONOMİ

Peynir Helvası (Horis) Alacağınız Adres!

Peynir Helvası (Horis) Alacağınız Adres!
Peynir Helvası (Horis) Alacağınız Adres!

Kahvaltı Sofralarının Farklı Tadı Peynir Helvasının Coğrafi İşaret Tescil Belgesi Alındı!


Erzurum Ticaret Borsası, dadaşlar diyarını Gastronomi Kenti yapma konusunda adımları ardı ardına atmaya devam ediyor. İşte onlardan biri...


Erzurumluların çok özel, kahvaltı sofrası ürünü olan Peynir Helvası Horis için Coğrafi İşaret Tescil Belgesi girişimleri netice verdi. Erzurum’a özgü Peynir Helvası Horis’in Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alındı.  

Erzurum Yakutiye İlçesi Muratpaşa Mahallesi Palen Doğal Gaz yanında hizmet veren Peynir Helvası (Horis) satış noktası Farkı Şahane yetkilileri, bu eşsiz lezzeti geleneksel yöntemlerle ürettiklerini söylüyor.

Özellikle Erzurum’un Tortum ilçesinde üretilen sofraların yöresel lezzeti Peynir Helvası yöresel ifade ile Horis’in, helva olarak ifade edilmesinden dolayı tatlı olarak algılandığını lakin tuzlu bir ürün olduğunu aktarıyorlar.

Peynir Helvası Horis Hores

Peynir Helvası (Horis) Nasıl Yapılır?

Peynir Helvası (Horis), civil peynir, bir diğer ifade ile çeçil peynirin un ve taze kaymak ile tandır üzerinde birleşmesiyle ortaya çıkıyor.

Yüksek enerji ve kalorili olan Peynir Helvası (Horis)’de, civil peynirin etkisiyle pişmaniyemsi tellenme meydana gelir. Yenmeden önce hafif ısıtılınca bu tellenmeler görülecektir.

Farkı Şahane yetkilileri, ilgililerin Peynir Helvası (Horis, Hores)’i yılın her mevsiminde sipariş vererek isteyebileceklerini ve kargoyla gönderimi bozulmadan sağladıklarını kaydediyorlar.

Peynir Helvası Horis Erzurum Coğrafi Tescil

Farkı Şahane Nerede?

Muratpaşa Mahallesi, Haşıl Efendi Caddesi No;14, Palen Doğal Gaz yanı, 25100 Yakutiye / Erzurum adresinde hizmet vermektedir.

İletişim Bilgileri!

İletişim: 0442 442 04 25

WhatsApp destek hattı: 0532 262 48 47

E posta: bilgi@farkisahane.com.tr

E-ticaret Adresi: farkisahane.com.tr

Peynir Helvası Horis Coğrafi İşaret Tescil Belgesi

 

Coğrafi İşaret Tescili Nedir?

Coğrafi işaret, tüketiciler için ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini ve ürünün söz konusu karakteristik özellikleri ile coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir. Coğrafi işaret tescili ile kalitesi, gelenekselliği, yöreden elde edilen hammaddesi ile yerel niteliklere bağlı olarak belli bir üne kavuşmuş ürünlerin korunması sağlanır. 

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanununun 34 üncü maddesine göre;

Coğrafi işaret 

Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri bakımından kökenin bulunduğu yöre, alan, bölge veya ülke ile özdeşleşmiş ürünü gösteren işarettir. Coğrafi işaretler, menşe adı ya da mahreç işareti olarak tescil edilir. Gıda, tarım, maden, el sanatları, sanayi ürünleri coğrafi işaret tesciline konu olabilir.

Menşe adı

Bir ürünün, tüm veya esas nitelikleri belirli bir coğrafi alana ait doğal ve beşeri unsurlardan kaynaklanıyorsa bu durumdaki coğrafi işaretlere “menşe adı” denir. Ürünün üretimi, işlenmesi ve diğer işlemlerinin tümünün belirlenen coğrafi alanın sınırları içinde gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu çerçevede menşe adı olarak tescil edilen coğrafi işaretlerin kaynaklandıkları yöre ile bağları çok kuvvetlidir. 

Mahreç işareti 

Belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibarıyla belirli bir coğrafi alan ile özdeşleşmiş olan; üretim, işleme ya da diğer işlemlerinden en az birinin belirlenmiş coğrafi alan içinde gerçekleşmesi gereken ürünlerin konu olduğu coğrafi işaretlere “mahreç işareti” denir. Hammaddesi veya üretim, işleme aşamalarından bir tanesi yörede gerçekleşen bir ürün mahreç işareti olarak tescillendiğinde diğer üretim ve işleme aşamaları kaynaklandığı yöre dışında da gerçekleştirilebilir.

Yorumla
Facebook Twitter Telegram Whatsapp Linkedin Pinterest
{{begeni}} {{yorumsayi}}
8 Eylül 2021 01:38
Kullanıcı
{{item.IsimSoyisim==' '?"Kayıtsız Kullanıcı":item.IsimSoyisim}}
{{tariheCevir(item.KayitTarihi)}}

{{item.YorumMetni}}

{{item.BegenSay}}
Oturum Açınız

Yorum yazmak için oturum açmalısınız.

Oturum Aç Üye Ol

Mağazada Çok Satılanlar

Mağaza

ERZURUM NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
{{item[0]}}
GÜNEŞ
{{item[1]}}
ÖĞLE
{{item[2]}}
İKİNDİ
{{item[3]}}
AKŞAM
{{item[4]}}
YATSI
{{item[5]}}